Türk Kızılay’ı Zonguldak şube başkanı Aydın Ergenç, bu yıl dokuzuncusunu düzenlenen ‘Kampüsün kanında  hayat var’ kampanyasında 1704 ünite kan toplandığını söyledi.

Ergenç yaptığı açıklamada, “Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kampüsün kanında hayat var projemizin bu sene 9’ncusunu gerçekleştirdik. Öncelikle Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya bize katkılarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz başta olmak üzere bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı, önceki etkinliklerde olduğu gibi bu etkinliğimize de gelerek bizi onurlandırdılar” diyerek şunları söyledi:

“Kampüsün kanında hayat var projemizde bu seneki hedefimiz aslında 2020 idi. Koronavirüsü sebebiyle öğrencilerimiz yine  gerçekten çok güzel kan bağışında bulundular.  Öğrencilerimizin çok büyük uğraşlarına rağmen 1704 ünite kan bağışında bulunuldu. Kan biliyorsunuz, her hangi bir yerde üretilmiyor. Kanın gerçek üretim yeri insanlarımız. İnsanlarımız olmazsa zaten kan alma şansımız yok. Bu süreçte ne yapacağız; Bu süreçte belirlediğimiz bazı noktalar var. O noktalarda kan birimimiz çalışmalarına devam ediyorlar gönüllü kan bağışı almaya devam edeceğiz. Onun için Zonguldaklı  kardeşlerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum ve Kızılay kan birimimizin araçlarına gördüğünde herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Bülent Ecevit Üniversitesi’ndeki kan bağışındaki üniversite öğrencilerine ve Genç Kızılay gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi