Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, İl Genel Meclisinde yaptığı konuşmada, Zonguldak merkez, ilçeler ve köylerde yaşanan sel felaketinde Özel İdare olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karayılmaz yaptığı açıklamada sel felaketinde 168 km yolun hasar gördüğünü ifade ederek şunları söyledi:

“Yoğun ve yorucu bir hafta geçirdik. Arkadaşlarımız bu anlamda çok ciddi bir şekilde çaba sarf etti. Yaklaşık 57 araç hali hazırda kiraladıklarımız da var 130'un üzerinde personel arkadaşımızla bir haftadır yoğun bir çalışma yaşamaktayız. Bunun içerisinde yaklaşık 168 kilometre yolumuz hasar gördü. Arkadaşlarımız alternatif yolu olmayan tüm yollara acil müdahale ederek tüm vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırdı. An itibarıyla herhangi bir ulaşımı olmayan alternatif ulaşımı olmayan yolumuz kalmadı. Bayrama kadar yoğun bir şekilde çalışarak da bu aksaklıkların hepsini gidereceğiz.

Hasarlı köprü sayımız toplamda 9 tane, menfez sayımızda 26 adet olarak tespiti yapıldı. Yol önemli medeniyet ama bizim için asıl önemli olan su sıkıntısı. Yine geçen seneki gibi aynı senaryoyu yaşadık. Geçen sene de bayramdan önce su ile ilgili çok ciddi bir imtihanımız olmuştu. Yaklaşık 58 köyümüzde su hasarı meydana geldi, bunların 27 tanesi suyu olmayan tamamıyla suyu keson olan köyler ya da Enerji nakil hatları tamamen zarar gören köylerimizdi. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıldı yapılmaya devam ediyor. Bayrama kadar biz bu çalışmaları bitirmiş olacağız diye düşünüyorum. En kötü 1- 2 köyümüz kalsa bile su tankerlerimizi o köylerde konuşlandırarak bayram boyunca vatandaşımızın susuzluk çekmemesi ile ilgili tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz.

Bu anlamda an itibariyle Alaplı'da 8 köyümüzde önemli sorunlar ve hasar meydana geldi. Yeniköy Küçükkaymaz köylerinin su isale hatlarında çalışmalara devam ediliyor. Bu borular hasar gören tesislerimizin boruları şu anda mevcudiyette olan borular değil. Bunların imal edilmeleri gerekiyordu Cuma günü akşam talimat vererek fabrikayı bizzat arayarak Cumartesi Pazar günü üretim yaptırdık. Pazartesi Salı günü elinizde dediler.

Devrek'te an itibariyle 4 tane köyümüzde su sorunumuz var. Gerekli motopompları temin etme yoluna gittik onları yaptırıyoruz. Yine aynı şekilde bayrama kadar inşallah suyu akıtacağız. Ereğli köyünde 6 tane köyümüz var. Kızılca köyünde borusu tedarik edildiği çalışmalar devam ediyor. Fındıklı grubu sorunlu bir şekilde idi arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor.

Şu an itibariyle toplamda 18 köyümüzde su sıkıntısı var ama sorun olan yerlere su ile ilgili hiçbir vatandaşımızın sorunu kalmaması noktasında bağlı olarak çalıştılar ve çalışmaya da devam ediyoruz. Biz bayrama kadar bütün altyapıları yapıp bayramdan sonra yine planlarımızda çok fazla bir aksaklık olmaksızın zamanında yollarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Eylül ayının sonuna en geç Ekim ayının 15'ine kadar bu yılki programlarımızın tamamını bitirmeyi düşünüyoruz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi