Ülkemizde, 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin birlik ve beraberliğine, demokratik düzenimize, hukukun üstünlüğüne ve milli iradeye yönelik tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişiminin 5 yıldönümü.

Milletimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ile milletimizin birlik ve beraberliğinin anayasal güvencesi olan demokratik düzenimize ve milli iradeye tarihte eşi görülmemiş cesaret ve kararlılıkla canını ortaya koyarak büyük bir özveriyle sahip çıkmıştır.

O gece bağımsızlık ve demokrasiye inancımız ile Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Zonguldak'ta da millet ile birlikte Demokrasi nöbetleri yapıldı.

15 Temmuz 2016 yılından bugüne geçen 5 yıl süre sonrasında, Ülkenin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle Zonguldak Valiliği de, yaptığı program ile saat 10.00 da Şehit ve Gazi kabir ziyaretleri gerçekleştirilecek. Saat 11.00 de ise Merkez İlçe’de şehit yakını ve gazi ziyaretlerinin ardından akşam saat. 17.30 da Uzun Mehmet Camiinde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulacak.

15 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 19.30 da Fevkani köprüsünde tören alanına yürüyüş yapılacak. Saat 20.00 de Demokrasi ve Milli Birlik günü programı ve demokrasi nöbeti madenci anıtında gerçekleştirilecek.

Tüm camilerde 16 Temmuz Cuma gece 00.13 de sela okunmasının ardından sabah 04.30 da Uzun Mehmet Camiinde sabah namazı ve kahvaltısı yapılacak. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi