Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Tarım Orman Sen Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı yaptığı açıklamada “Aziz Türk Milletinin demokrasiye, özgürlüğe ve bağımsızlığına olan sarsılmaz inancıyla, hain darbe girişimine geçit vermediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 5. Yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Bağcı açıklamasında, “İçimizdeki devlet ve millet düşmanlarının dış güçlerle iş birliği yapıp, millet iradesiyle gelen iktidarı silah zoruyla alaşağı ederek ülkemizin kontrolünü küresel şer odaklarına teslim etmek üzere yola çıktığı hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Bir milletin devletiyle, siyasetçisiyle, kamu görevlisiyle, genci yaşlısıyla ve güvenlik güçleriyle bir yumruk olup destan yazdığı gündür 15 Temmuz” diyerek şunları söyledi:

“Adaletten, hak ve hukuktan bahsederek, milletimizin milli ve manevi duygularını istismar eden sinsi terör örgütü mensupları, yıllarca adaleti, liyakati, ehliyeti ve hakkaniyeti ayaklar altına alarak her türlü ahlak dışı yollarla kendi yandaşlarına ikbal ve istikbal sağladılar.

Gaddarlıkta ve acımasızlıkta sınır tanımayan hak yiyici güruh, elde ettikleriyle de yetinmeyip milletimizi gaflet ve dalalete sürüklediklerini zannederek 15 Temmuz 2016’da ülkemizin yönetimini toptan ele geçirip kendi vatandaşlarına namlusunu doğrulttu. Ancak Aziz Türk Milletinin en büyük vasfı olan birlik, beraberlik ve cesareti karşısında tutunamayıp adeta bozguna uğradı.

Siyasi ve ideolojik farklılığı göz ardı ederek, yıllarca Türk Milletine yuva olmuş Anadolu topraklarındaki varlığımız için tek ve en yüce amaç olan vatanın bağımsızlığı gayesi etrafında birleştik. Bir kere daha tüm dünyaya gücümüzü ve kararlılığımızı gösterdik.

Demokrasiye darbe indirme girişiminin bir daha yaşanmaması için çare, milli birliğimizin muhafazası ve bu yolda kamu başta olmak üzere her alanda adaletin tesis edilmesi, ehliyet, liyakat ve hakkaniyetin hâkim kılınmasındadır. Terör örgütünün yılarca, sinsi bir planın parçası olarak toplum ve kamu kurum ve kuruluşları nezdinde açtığı büyük yaraları sarmak, ayrılıkların, adam kayırmaların, torpillerin, haksızlıkların üzerini bir daha açılmamacasına kapatmak bugün yetkililerin üzerine düşen en büyük sorumluluktur.

Bu vesile ile bir kez daha tarih boyunca bu millet için can veren bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Milli Birlik Gününde, Allah birliğimizi,dirliğimizi koruyanlardan eylesin diyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi