Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gerçekleşti.

Yapılan programa protokol üyeleri katıldı. Sabah saatlerinde Şehit Mezarlıklarına ziyaretle başlandı. Öncelikle Şehit Tolga Can Yılmaz’ın Karapınar Beldesi Tilkiler Mahallesindeki mezarı ve Şehit Sait Miyanyedi’nin Dereköseler Köyü Miyanyediler mahallesindeki mezarlığı ziyaret edildi. Şehitlerin mezarları başında dualar edilerek çiçek bırakıldı.

İkindi namazında Merkez Yeni Camii'nde İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş'in eşliğinde Kur'an-ı Kerim ve mevlidi şerif okunarak dua edildi. Akabinde Öğretmenevi önünde 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün hain darbe girişimine sahne olan 251 vatandaşın şehit olduğu, 2 bin 194 kişinin de yaralanarak gazi olduğu darbenin resim sergisi gerçekleşti.

Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Sala okunması ile başlayan anma programında saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. İlçe Kaymakam vekili Kilimli Kaymakamı Dr.Nevzat Taşdan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millere doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı dedi.

Taşdan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. 15temmuz şehidi demek elinde bayrak, gönlünde imanla tankların üzerine koşmak demek; vatan aşkına ölümü göze almak demek; bayrak için, vatan için can vermek demektir. 15 Temmuz’un yıl dönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları ile 15 şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi kahraman gazilerimizi minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yad ediyorum.”

Program öğrencilerin okuduğu şiirler, vido gösterileri ve Çaycuma müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu tarafından seslendirilerek ilahiler ile İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş’in şehitler adına yapmaış olduğu dualarla son buldu.

Çaycuma Sosyal Yardımlaşma etkinliğe katılan ve maskesi bulunmayanlara maske dağıttı. Haberler: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi