Zonguldak'ta, tek numara uygulamasıyla hayata geçirilen 112 Acil Çağrı Merkezi ile GAMER hizmete açıldı.

İçişleri Bakanlığınca 112 Acil Çağrı Merkezi Yönetmeliği kapsamında tüm acil çağrı numaralarının "112" çatısı altında birleştirilmesi için tek numara uygulaması Zonguldak'ta kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi ile faaliyete geçti.

Mithatpaşa Mahallesi 69 Ambarları mevkiinde kurulan ‘Zonguldak Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi’ ile bir araya getirilen sağlık, itfaiye ve 112 hattı üzerinden yönlendirilen çağrıları cevaplayan görevliler, vatandaşlardan gelen sorun, şikayet ve vaka bilgilerini alarak ilgili birim ya da birimlere yönlendirecek.

Tek numara uygulamasıyla faaliyete başlayan 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binasını gezerek yetkililerden bilgi alan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, “Artık hangi acil çağrıyı ararsanız arayın 112 çalacak ve karşınızda İçişleri Bakanlığı personeli olacak” dedi.

Kurumların kendi çağrı merkezlerini oluşturduğunu belirten Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, şöyle devam etti:

"Bir zaman kaybı yaşanıyordu. Koordinasyon gerektiği için ayrı bir efor sarf ediliyordu. Aklın yolu yeri bir böyle merkezden yönetmek gerekiyordu. Bunun için Türkiye epey yol aldı. Özellikle ciddi bir bilişim altyapısı var.  Bunu birleştirmek kolay bir şey değil. Yaklaşık 7-8 kurumu tek çatı altında organize etmek kolay değil. Ama kolaylaşmış gibi duruyor. Önce 112 ile başladık daha sonra 110 devam ediyor. Daha sonra diğer kurumlar başlayacak. Artık hangi acil çağrıyı ararsanız arayın 112 çalacak ve karşınızda İçişleri Bakanlığı personeli olacak. Burada güzel bir iş yapıldı. Yapan herkese teşekkür ediyoruz."

Vali Erdoğan Bektaş, 112 Acil Çağrı Merkezinde görevlilerle sohbet ederek bilgi aldı, çalışmalarında başarılar diledi.112 Acil Çağrı Merkezini inceleyen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a; Kozlu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İçişleri Bakanlığı görevlisi Mehmet Zait Karabulut, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, İl AFAD Müdürü Ahmet Güngör, 12 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Cemal Kor, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım ve görevliler eşlik ettiler. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi