Devrek’te 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi SMA hastası bebek için para topladı.

Devrek İstiklal İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Kıvanç Rüzgar Tığ, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Mehtap-Sinan Ünen çiftinin, Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2 hastası 18 aylık bebekleri Ayaz için kampanya açarak para topladı.

Tığ, “Ayaz Bebeğe Sahip Çıkalım” adını verdiği kampanyasında kendisine en büyük katkı ve desteği öğretmeni Canan Kabasakal’ın verdiğini, söyledi. Tığ, bir haftalığına başlattığı kampanyada Ayaz bebek için bin 405 TL topladı.

Parayı Ayaz bebeğin ailesine ulaştıran Tığ, “Ayaz bebeğe sahip çıkalım, yaşamasını sağlayalım. Tedavisi için gerekli parayı ona sağlamak amacıyla başlattığım kampanyada topladığım parayı onun ailesine aktardım. Ayaz bebeğin annesi Mehtap teyze beni arayarak teşekkür etti. Ben de mutlu oldum. Bana destek veren başta öğretmenim Canan Kabasakal’a ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bilindiği gibi Ünen çiftinin çocukları Ayaz için yurtdışında yapılan ve 2 milyon 100 bin dolara mal olan tedavi için bağış kampanyası başlatılmıştı. Kampanya kapsamında şu ana kadar sadece tedavi fiyatının yüzde 4’ü toplandı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi