İlk kez 1 Temmuz 1926 yılında ilan edilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 95. yıldönümü Zonguldak’ta kutlandı.

Zonguldak Valilik binası önünde düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programına Zonguldak Vali yardımcısı Yıldırım Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Liman Başkanı Erol Ekmekci, Zonguldak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Veli Köktürk, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Zonguldak Liman Başkanlığı personelleri katıldı.

Tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

Törenin ardından Zonguldak Liman Başkanı Erol Ekmekci ve beraberindeki kurum çalışanları Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlayarak şunları ifade etti: “Kabotaj Bayramımız son dönemlerdeki mavi vatan kavramıyla daha anlamlı oluyor. Denizlere hakim olan devletler geleceklerine de hakim olurlar. Biz her alanda olduğu gibi denizde de çıkarlarımızı koruyan bir ülke olmak zorundayız. Bunu da şuanda yapıyoruz. İnşallah ülkemiz daha güçlü olacak. Daha güçlü oldukça da bu bayramların anlamı daha iyi anlaşılacak.”

Zonguldak Liman Başkanı Erol Ekmekci ise yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz haftaki Uluslararası Denizcilik camiası raporlarına göre Türkiye 2019 yılında 25’inci sıradaydı şimdi başarı oranımız arttı ve 9 basamak yukarı çıktık 16. sıraya kadar ilerledik. Geçtiğimiz ülkeler ise Avrupa Birliği ülkeleri olan İtalya, Fransa, Portekiz, Litvanya, Rusya, Çin ve Amerika gibi ülkelerin önünde yer alıyoruz. Bir sonraki hedefimiz ilk 4 ülke arasında olmak. Bu doğrultuda başarılı ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi