Birleşik Kamu İş Zonguldak Başkanı Metin Kahveci yaptığı açıklamada, “1 Mayıs günü yaşanan olaylardan Birleşik Kamu İş olarak üzüntü duyarak gölge düşürenleri akli salime davet ederken kendilerini ayıplıyoruz” dedi.

Kahveci açıklamasında, “1 Mayıs etkinliği için 25 Nisanda GMİS ‘te toplantı düzenlenmiş, her şey konuşulmuş katılımcılar görüşlerini açıklamışlardı. Birleşik Kamu İş olarak bizlerde toplantıya katıldık ve görüşlerimizi anlatmıştık. Sunuculuk konusunda Engin Çöl söz alarak muhtemelen sunuculuğu ben yapacağım dediğine şahit olduk. Son 7 ve ya 8 yılın sunuculuğunu Engin Çöl ve Gülhan Yıldız’ın yaptığını hepimiz biliyoruz. Burada Gülhan Yıldız sunuculuk yapamaz konuşulmadı. Toplumunda bu ikiliden memnun olduğunu her kes tarafından biliyor. Peki sorun neydi?” diyerek şunları söyledi:

“Sorun ise öğrendiğimiz kadarıyla sunuculuk yapan bayanın İstanbul sözleşmesine muhalif olmasıymış. Oysa bu kadın Cumhuriyet Kadınları Genel Merkezinin AKP lehindeki açıklamalarına kızarak(büyük bir görüş ayrılığı yaşayarak vb) Zonguldak Derneğini kapatmıştır. Niçin kapattıklarını basın açıklaması yaparak net bir şekilde açıklamışlardır. Bu açıklama kamuoyunda ilgi çekmiş ve bizce de doğru olanı yapmışlardır. Bu anlamda aklanmış bir sunucuya tepki göstermek akıl karı değil tam anlamıyla saçmalıktır. Her şeyden önce deneyimli sunucu Engin Çöl, yanında çıkacağı kişinin tartışmalı olması halinde ne kürsüye çıkar nede kendisinin ideolojisine leke sürer. Öyleyse bu tepki kime verildi? Yoksa sunucu üzerinden birilerine mi? mesaj verildi. Birileri bu mesajı alır mı ,yer mi? Bilmiyoruz.

1 Mayıs emek dayanışma gününde , böyle bir tepki hiç yakışmadı. Dayanışma ruhuna ters olan bu durum dan kim kazandı kim kaybetti düşünüldü mü? Herkes istediğini yapma hakkını kim nerden alıyor? Herkes istediğini yapmaya kalkarsa oradan 1 Mayıs çıkar mı? Nerde hoş görü nerde saygı ? Oysa tepki gösterenler sunucu belliyken ya alana katılıp sineye çekmeli ve ardından basın üzerinden tepki koyulmalı, yada bu mitinge hiç katılın mamalıydı. Oysa böyle olmadı ve organizeli bir şekilde pankart yaptırılarak resmen kaotik bir durum yaratıldığı görüntüsü verildi. Bu görüntü başta kendileri olmak üzere herkese zarar vermiştir.

1 Mayıs bayramında kişilerin ve kurumların birbirlerine meydan okunacağı ne bir bayramdır nede bir meydandır. 1 Mayısa gölge düşürmek emeğin savunulduğu ruha da hakarettir. Bu tavır aynı zamanda hepimize yapılan bir hakaretle birlikte başta komiteye,deneyimli sunucu Engin Çöl ve Gülhan Hanım’a da hakarettir. Köprü üstünde yaklaşık 20 dakikadan fazla bizleri ve diğer kurumları bekletmenin demokrasi ile bağdaşır bir tarafı yoktur. Bu tavır arkadan gelen kitleye de hakarettir. Bizleri fuzuli bir şekilde köprü üstünde bekletenleri şiddetli bir şekilde ayıplıyoruz. Orası bir kadına meydan okuma yeri değil emperyalizme meydan okuma yeri olmalıydı. Ben değil biz varız mantığında toplanmaya değer vermeliyiz.Her kesin bu zamanda aklını başına toplayarak gelecek tehlikelere karşı daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi