Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) 12’nci Olağan Genel Kurulu öncesinde Merkez Servisleri Üst kurul delegeleri ile Genel Başkan Hakan Yeşil’in açıkladığı Genel Merkez Yönetim Kurulu Listesi, birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreterlik görevine aday olan Yener Arslanbuğa, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile Merkez Servisleri Şube Başkanı Aysel Yaman Kocabaş, Şube Sekreteri Cengiz Saraç, Şube Mali Sekreteri Serkant Bayrak, Şube Teşkilat Sekreteri Serkan Keskin ile Merkez Servisleri üst kurul delegeleri katıldı. Genel Merkez Genel Mali Sekreterlik görevine aday olan Yalçın Yiğit, Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda düzenlenen bir toplantıya katılması nedeniyle bulunamadığı dayanışma toplantısına görüntülü bağlanarak birlik-beraberlik mesajını iletti.

Toplantıda bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Merkez Genel Kurulu’nu 4 Şubat’ta Dedeman Otel’de gerçekleştireceklerini belirterek, “Önümüzde zorlu bir süreç var. Bu nedenle bizler birlik ve beraberlik içinde omuz omuza olmak zorundayız. Mücadeleye her an hazır olma mecburiyetimiz var.

Yerüstü çalışanı arkadaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. 29’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmemizde yerüstü çalışanı arkadaşlarımız için ek protokollerle de sağladığımız kazanımlarımız oldu. Ancak yeterli olmadığını biliyoruz.

Önümüzdeki günlerde başlayacak toplu iş sözleşmesi sürecinde de birlikte mücadelemizle yeni kazanımlar elde etmeyi ve yerüstü çalışanı arkadaşlarımızın düşük ücret sorunu başta olmak üzere diğer sorunlarını da çözmeyi hedefliyoruz.

Güç birliği yapacağız ve bu güç birliğinin temelini 4 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz Genel Kurulumuzda hep birlikte atacağız” dedi.

Mevcut Genel Başkan Yardımcısı ve aynı göreve yeniden aday olan İsa Mutlu, Kozlu Bölgesinden Genel Sekreterlik görevine aday olan Yener Arslanbuğa, Mevcut Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri ve aynı göreve yeniden aday olan Tayfun Demir de delegelere hitaben birer konuşma yaparak birlik, beraberlik mesajları verdiler.

Toplantıda Merkez Servisleri üst kurul delegeleri, işçi arkadaşlarının yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi