Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Gökçebey İlçesinde mahalle ve köy muhtarları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Gökçebey’de Çok Programlı Lise binasında düzenlenen toplantıya, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, vali yardımcısı Yıldırım Uçar,  BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Gökçebey Kaymakamı  Ömer Övünç Koşansu, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Alay Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü,  İl Özel İdare Genel Sekreteri  Ahmet Karayılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay,  Bilim ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Tarım ve Orman müdür vekili Hasan Akçaalan, bazı yörenin işadamları, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, muhtarlar ile birlikte yaptığı toplantıda konuşarak, "İlçelerimizde zaman zaman muhtarlarla bir araya geliyor, ekonomik toplantılar yapıyoruz. İlimizin önemli kaynaklarından biri olan turizm için işbirliği içerisinde adım atalım, değerlendirme gayreti içinde olalım istedik. Bunlardan biri de trenle seyahat. Turizm algısını yaratmak adına Zonguldak'tan buraya kadar tren yoluyla geldik” diyerek şunları söyledi:

“Geçen yıl Haziran ayında muhtarlarımızla toplantı yapmıştık yine bir aradayız. Sizlerle birlikte olmaya çalıştık, sorunlara çözüm bulmaya çalışarak başarı elde ettik. Verim alamadığımız çalışmaları gözden geçirmeye vesile olacağız. Köylerimizin yapılanmalarının kontrol altında alınması gerekiyor. Köylere her hangi bir yatırım yapacak, inşaat yapacak kişileri Özel İdareye yönlendirin yasalara uygun olsun. Ceza yaptırımı uygulamak zorunda kalmayalım. Bundan sonra daha düzenli ve yaşanabilir halde tutmamız gerekiyor. Burası en önemli gelişecek bölgelerden biri olacak. Nüfus artacak ve yeni yerleşim alanlarının gelişmesi gerekecek. Bir kural çerçevesinde bunları yapmamız gerekiyor.

GÖKÇEBEY OSB KURULACAK

Bu bölgede bir OSB kurulma aşaması var, sıkıntıları aşarak daha canlı hale geleceğiz. Bu bölge teşvik açısından daha cezbedici. Bundan faydalanmak istiyoruz.  Filyos projesi bölgeyi canlandıracak. Gökçebey’de köydeki sorunlarını dinlemek için buraya geldik. Hep ilimiz hem de Gökçebey’imiz koordinasyon sağlamış olacağız”
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın ardından İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, İl Tarım ve Orman Müdür vekili Hasan Akçaalan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay, Bilim Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman ve son olarak BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, açıklamalarda bulunarak, muhtarlardan gelen sorunları cevaplandırdılar.

Zonguldak Valisi ve beraberindekiler Gökçebey’e trenle gelirken, toplantının ardından Çanakçılar Seramik’te öğle yemeği yediler ve ardından ilçeden ayrıldılar. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi