Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Çatalağzı Beldesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk santrali, en önemli ağır sanayi kuruluşunun Zonguldak ve Zonguldak yerli kömür madenciliği için kritik önemi bulunan Çatalağzı Termik Santrali’nin bacalarına filtre takılması için Çevre Bakanlığı tarafından 2020’nin ilk ayında mühürlenerek kapatılan santral aradan geçen uzun zaman sonra Çevre İl Müdürlüğü tarafından mühürleri kaldırılarak üretime izin verildi ve ardından kurban kesimi gerçekleştirildi.

Alınan bilgiye göre, ÇATES Elsan Termik Santrali’nde 1 Ocak 2020 tarihinde kalbine vurulan mühür, bugün itibarıyla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kaldırıldı.

ÇATES’in mührünün sökülmesinin ardından kurban kesim töreni düzenlenirken, törene, AYDEM Termik Santraller Genel Müdürü Şahin Yıldıran, AYDEM Mali İşler Direktörü Cengiz Ekici, ÇATES Direktörü Hakan Kızıl, Sendika başkanı Murat Saraçbaşı, Sekreter Mustafa Bayram ve çalışanlar katıldı.

AYDEM Termik Santraller Genel Müdürü Şahin Yıldıran yaptığı konuşmada, “1 Ocak 2020 tarihinde ÇATES’in kalbine vurulan mühür, bugün itibarıyla Çevre İl Müdürlüğü tarafından kaldırıldı. Çevre yatırımlarını yerine getirmenin mutluluğu ve huzuru ile işletmemize, güzel şehrimize hayırlı olsun, Allah kaza bela göstermeden daima üretmeyi nasip etsin. Bugüne kadar yaşadığımız süreç içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk santrali, en önemli ağır sanayi kuruluşunun Zonguldak ve Zonguldak yerli kömür madenciliği için kritik önemi anlaşıldı. Kesintiye uğradığımız enerji üretimimize çevre yatırımlarını tamamlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız sağlıklı üretim yapmayı nasip etsin” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi