Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, esnaflarında EYT’den yararlanmaları konusunda çalışma başlattıklarını açıkladı.

Coşkun, “2 ay önceki toplantıda Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin toplantıya katıldı. Aynısını ona izah ettik. SSK’dan çalışanlar 7200’den emekli olduğunu Bağ Kurdan çalışanlar ise 9000 binden emekli olduğunu izah ettik. Yanımızda çalışanlarında bizden fazla maaş aldığını söyledik. Sayın bakanımız aradaki farkın giderileceğinin sözünü verdi” diyerek şunları söyledi:

“EYT’de yaşa takılanlarla ilgili yasa salı günü meclise gelecek. Aynı şartlarda biz de esnaf ve sanatkarlar olarak EYT’den yararlanmak istiyoruz. Normalde SSK’dan çalışanlar 7200’den emekli oluyor. Bağ Kurlar 9000 binden emekli oluyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandökenin bakanlar ve hükümetle görüşmelerinde 2 ay önce ki toplantıda Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin toplantıya katıldı. Aynısını ona izah ettik. SSK’dan çalışanlar 7200’den emekli olduğunu Bağ Kurdan çalışanlar ise 9000 binden emekli olduğunu izah ettik. Yanımızda çalışanlarında bizden fazla maaş aldığını söyledik. Sayın bakanımız aradaki farkın giderileceğinin sözünü verdi. Genel Başkanımız da uğraşıyor inşallah emekli de yaşa takılanlarda esnaf ve sanatkarların yararlanması konusunda hayata geçirmeyi uğraşıyoruz. Bizim bununla alakalı kesin bir sayımız yok. Ama eşitlik ilkesinden yola çıkarak mutlaka esnaflarımızın bundan yararlanmasını sağlayacağız” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi