2021-2022 eğitim öğretim dönemi için yüz yüze eğitim kararının alınmasının ardından vatandaşın okul kıyafeti ve malzemeleri için alışverişi başladı.

Pandemi nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıldır yüz yüze eğitime kapalı olan okullar 6 Eylül 2021 tarihinde açılacak. Bu kapsamda 2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala öğrenci ve velilerin okul alışveriş telaşı başladı.

Öğrenci kıyafetleri fiyatlarının okullara göre değiştiğini belirten Kerim Yüksel Mağazası yetkilisi Ahmet Aksoy, şunları söyledi: “Bilindiği gibi yaklaşık bir buçuk senedir okullarımız kapalıydı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021-2022 eğitim öğretim döneminin yüz yüze eğitimle başlayacağı duyuruldu. Geçtiğimiz yıl okullar yüz yüze eğitime açılmadığı için ürün satışı olmadı. Bu sene için okul alışverişleri yavaş yavaş başladı. Vatandaşlarımız çocuklarını okula göndereceği için okul kıyafet ve kırtasiye malzemesi alışverişini yavaş yavaş yapmaya başladı. Öğrenci kıyafetlerinin fiyatları okullara göre değişiyor. Geçtiğimiz seneye göre yüzde 15 farklı. Çünkü piyasanın şartlarına göre tekstile de zam geldi. Öğrencilerimizin okullarına göre ürünlerimizi hazırladık. Ancak bazı velilerimiz okullarının kıyafetinin değiştiğini söylüyorlar. Özelikle pandemi döneminde bazı okulların kıyafetinin değişmesi hem bizleri hem de velileri zor durumda bırakıyor. Bu nedenle okul kıyafet değişikliğinin ertelenmesi daha doğru olur. Milli Eğitime bağlı okulların kıyafet masrafı yaklaşık 200 TL’den başlıyor 350 TL’ye kadar çıkabiliyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi