Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin 2019 yılı başkanlar kurulu toplantısı oda yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin 2019 yılı başkanlar kurulu toplantısı Dedeman Otel toplantı salonunda oda başkanları ile Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün, SGK İl Müdürü Erkin Avcı, İŞKUR Zonguldak İl Müdür Yardımcısı Hakkı Alkan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, şunları söyledi:

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK DURUMUNDAYIZ

“Ülke ekonomisinin yüzde 90’ını oluşturan Esnaf ve Sanatkarlar toplumun önemli bir bölümünü oluşturmakta, Esnaf ve Sanatkarlar teşkilatımız da bu geniş kesimin sorumluluğunu üstlenmekte ve bu sorumluluk bilinci içerisinde faaliyetlerini yürütmektedir. Doğru, etkili ve hızlı hizmet sunmanın çağımızın teknolojik gelişmelerinden istifade etmekle mümkün olacağına inanmaktayız. Bu inançla temsille yükümlü olduğumuz ve hizmet etmekten onur duyduğumuz saygın kitlemizin hak ve menfaatlerinin daha ileri noktalara taşınması, teknolojik bilgi transferiyle zaman tasarrufu sağlanması gayesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Teşkilatı olarak üzerimize düşeni yapmak durumundayız.

AHİLİK KÜLTÜRÜNE DAYALI KÜLTÜR BİRİKİMİMİZ MEVCUT

Bu itibarla, üreten kesim olarak ülke ekonomisine sağladığımız katma değer ve yarattığımız istihdam imkanlarıyla güvenilir kitle olma vasfımızı korumaktayız. Ülke genelinde sayımız 4 milyonu bulmaktadır. Ne var ki etki sahamız aleyhimize mevzuat düzenlemeleri ve haksız rekabet ortamlarıyla giderek daraltılmaktadır. Tüm bunca olumsuz gelişmelere karşılık kalkınma ve gelişmişliğin yeniliğe ve değişime araladığı kapıdan, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Teşkilatı olarak girmeyi arzuladık. Ülkemiz genç ve dinamik nüfusuyla girişimciliğini ve risk alma karakteristiğini halen korumaktayız. Bu karakteristik özelliğimiz toplum olarak bilgi alma ve daha fazla öğrenme ihtiyacımızı zorunlu kılmaktadır. Kitle olarak Ahilik Kültürü ana temeline dayalı bir kültür birikimimiz mevcuttur. Mevcut birikimimizi teknolojik imkanlarla birleştirerek temsil ettiğimiz saygın kitlemiz ile yüce milletimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşamaktayız” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi