GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri toplu sözleşmenin imzalanacak olması sebebiyle Ankara'ya hareket etti.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda bulunan 7 bin 400 ve Maden Teknik Arama'da bulunan 730 olmak üzere toplam 8 bin 120 çalışanı ilgilendiren toplu sözleşmenin Ankara'da imzalanacağını ifade etti.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Biliyorsunuz ki Türk-iş ve Hak-iş ile kamu işveren arasında çerçeve anlaşması imzalanmıştı Toplamda yüzde 26 zam alınmıştı. Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Maden Teknik Aramayı ilgilendiren Toplu sözleşmeyi imzalıyoruz.

Türkiye İşveren sendikası ile Genel Maden İş sendikası olarak Ankara'da hem Türkiye Taşkömürü Kurumu ve hem de Maden Teknik Arama sözleşmeleri de imzalayacağız. Bilindiği gibi Türkiye Taşkömürü Kurumu da yerüstü çalışanlarına yüzde 30 zammın üzerine çıkmış durumda. İlk önce Türkiye Taşkömürü Kurumunun toplu sözleşmesi imzalanacak ve ardından Maden Teknik Arama Toplu sözleşmesi imzalanacak. İşçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi