Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, üniversite öğrencilerinin İngilizce kitap veya canlı ders verilecek vaatlileriyle sözleşme imzalatılarak zor durumda bırakıldığını belirtti.

Bu tür satış yapan kişilere üniversite içerisinde ve yakınında izin vermesinler diyen Topaloğlu, “Çocuklarımız yeni geldikleri için bunu bilemiyorlar ve mağdur oluyorlar. Mağdur olan öğrencilerimiz Hakem Heyetlerine başvuruyorlar ama 14 gün geçmişse bizde bir şey yapamıyoruz ve bu parayı ödemek zorunda kalıyorlar” dedi.

Üniversite öğrencilerini kapıdan kitap satışı konusunda mağduriyet yaşamamaları konusunda uyaran Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, konu hakkında şunları söyledi:

“2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte özellikle üniversiteye yeni gelen öğrencilerimize bazı açıkgöz kapıdan satış yapan firmalar İngilizce kitap ve canlı ders verilecek gibi vaatlerle öğrencilerle fahiş fiyatlara sözleşme imzalatmaktadırlar. Bu satışı daha çok üniversite içerisinde ve üniversiteye yakın bölgelerde yapmaktadırlar. Öğrencilerimizi bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Araştırıp, soruşturup öyle hareket etsinler. Ancak 6502 sayılı yasa gereği bu sözleşmeden vazgeçmek isteyen arkadaşlarımızın bunu ispat etmeleri gerekmektedir. Ancak iade işlemini iadeli ve taahhütlü yapmalarında fayda var çünkü satış temsilcileri, “biz sizin sözleşmenizi iptal ettik” diyerek çocuklarımızı kandırarak 14 gün geçtikten sonrada firmalar iptal talebini hiçbir şekilde kabul etmemektedir. Böyle olunca da çocuklarımız bu paranın tamamını ödemek zorunda kalıyorlar. Bu konuda üniversitemizi de uyarıyoruz; bu tür satış yapan kişilere üniversite içerisinde ve yakınında izin vermesinler. Çocuklarımız yeni geldikleri için bunu bilemiyorlar ve mağdur oluyorlar. Mağdur olan öğrencilerimiz Hakem Heyetlerine başvuruyorlar ama 14 gün geçmişse bizde bir şey yapamıyoruz ve bu parayı ödemek zorunda kalıyorlar” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi