Orman Genel Müdürlüğü 274 daimi işçi alımı yapacağını açıkladı.  Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bu ilanını resmi internet sitesinin Açık İş İlanları kısmında yayımladı. Bu ilanın yayımlanma tarihini ise 5-9 tarihlerinde gerçekleştirecek.

274 Daimi İşçi Alımı Hangi Pozisyonlarda Olacak?

Orman Genel Müdürlüğü işçi alımına dair ilanı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Orman Genel Müdürlüğü alınacak işçilerin taşra teşkilatlarında istihdam edileceği belirtilmiştir. Alınacak bu işçiler belirsiz süreli olacak şekilde daimi işçi kadrosunda istihdam edilecekler. Bu dağılım ise şu şekildedir.

171 kişi greyder kadrosunda, 56 kişi dozer kadrosunda, 41 kişi ekskavatör kadrosunda ve 6 kişi iş makinesi operatörü kadrosunda olacak.

Adaylarda Aranacak Şartlar Nelerdir?

Taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere alınacak işçiler için başvuru şartları henüz açıklanmadı. Başvuru yapacak adaylarda istenen genel ve özel şartlar ve diğer istenen bilgiler Türkiye İş Kurumu tarafından açıklanacak.

Orman Genel Müdürlüğü Daimi İşçi Alımı Ne Zaman Başlıyor?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bu ilanını resmi internet sitesinin Açık İş İlanları kısmında yayımlayacak. Bu ilanın yayımlanma tarihini ise 5-9 tarihlerinde gerçekleştirecek. İlanda açıklanan şartları taşıyan adaylar, başvurularını İŞKUR’un internet sitesinden gerçekleştirebilecekler.

274 Daimi İşçi Alımında Kaç Aday Çağırılacak?

Alınacak 274 daimi işçi alımına dair sözlü ve uygulamalı olmak üzere 2 aşama gerçekleştirilecek. Alım ilanında açıklanan kadro sayısı üzerinden toplam sayının 4 katı aday çağırılacak. Adayların belirlenmesi işlemi noter aracılığıyla gerçekleştirilecek. Çağırılan adaylar noterin gerçekleştirileceği kura sonucunda netlik kazanacaktır. Yapılacak kuranın tarihi ve İŞKUR sitesinin Açık İş İlanları bölümünde yayınlanacaktır. Ayrıcı alımı yapacak ilgili Orman Bölge Müdürlüğü de kendi internet sitesi üzerinden duyuruyu ayrıca yayınlayacaktır. İlan edilecek alımlara dair tüm pozisyonlar için deneme süresi “4857 sayılı İş Kanunu” uyarınca 2 ay olarak belirlenmiştir.

Hangi İl Hangi Kadroda Kaç İşçi Alacak?

Orman Genel Müdürlüğü’nün alacağı 274 işçinin dağılımları resmi gazetede yayımlanmıştır. Bu kapsamda işçi alımlarının dağılımını gösteren tabloya resmi gazeteden ulaşabilirsiniz.   

Editör: Haber Merkezi