Zonguldak’ta uzun bir süredir kurdukları maske fabrikasında hem ülke hem de dış ülkelere ihracat yapan MFÜ solunum koruyucu maske fabrikası ortakları Kazakistan’da fabrika kuracaklar.

Alınan bilgiye göre, MFA ortakları Fatih Furtun ve Murat Uzun, gittikleri Kazakistan’da kuracakları fabrikanın yer tahsisi ve  yatırım protokolünü imza altına aldılar.

Konu ile ilgili olarak MFA ortaklarından Fatih Furtun yaptığı açıklamada, “Kazakistan’da kuracağımız fabrikanın yer tahsisi ve yatırım protokolü için geldiğimiz Kazakistan’da Başbakanlık dahil bir çok düzeyde görüşmeler yapma fırsatı bulduk” diyerek şunları söyledi:

“Astana Valisi Sayın Altay Kulginov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın AlmasAidarov, Sanayi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve bir çok kurum yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonrası Kazakistan Başbakanlığında Kazakistan Başbakan Yardımcısı Sayın EralyTogzhanov ile yatırım protokolünü imza altına aldık. Ata yurdu, kardeş ülke Kazakistan’da başlattığımız süreç umut ediyorum ki şirketimiz, Kazakistan ve Türkiye için hayırlı bir başlangıca vesile olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi