KESK Zonguldak Şubeler Platformuna bağlı Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin yaptığı basın açıklamasında, “Biz kamu emekçilerinin 2020 ve 2021 yılları için Özlük, Sosyal ve Ekonomik taleplerimizi işverenimiz statüsünde bulunan hükümet ile müzakere edeceğimiz Toplu İş Sözleşme süreci 1 Ağustos Perşembe günü Çalışma Bakanlığında başlamıştır” dedi.

Çetin sendika binasında yaptığı açıklamada, “TİS masasında belirttiğimiz gibi taleplerimiz çok nettir” diyerek şunları söyledi:

“Kasım 2018 tarihinde yapılan KESK Danışma Kurulunda ve KESK karar alma organı olan KESK Genel Meclisinde TİS sürecine yapılan değerlendirmede taleplerimizi işyerlerimizde tartışarak  oluşacak taleplerimiz üzerinden gidilmesi kararı alınmış ve Aralık 2018 tarihi itibarı ile gerek basın açıklamaları gerek işyerleri ziyaretlerinde ve Şube Temsilciler Kurullarında belirlenen taleplerimiz Merkez Temsilciler Kurulunda ve Başkanlar Kurulunda değerlendirilmiştir.

Ülkemiz Anayasasında açıkça belirtilmesine rağmen Barışçıl ve Hak alma talebine yönelik  yürüyüş ve Basın açıklaması yapma hakkımız Ankara Emniyetinin Polis Şiddeti ile engellenmiştir. Ulusal Basında da görüldüğü üzere  Konfederasyonumuz ve Sendikalarımızın  kademelerinde 6 arkadaşımıza gözaltı yapılmış, başta KESK Genel Başkanımız Aysun Gezen olmak üzere bir çok arkadaşımız kullanılan kimyasal gazın etkisi ile ve polis   kalkanları kullanılarak yaralanmıştır.

Buradan bir selamda Kamuda süren ve grev sürecine çevrilmiş Türk İş ve bağlı sendikalarının mücadelelerini selamlıyor. Mücadelelerinin mücadelemiz olduğunu belirtmek isterim. TİS masasında belirttiğimiz gibi taleplerimiz çok nettir.

Emekli keseneklerinin emekli aylığına yansıtılarak Emekli olduğumuzda hak kaybı yaşamak istemiyoruz. Siyasi iktidarın seçim öncesi müjde diyerek kamuoyu ile paylaştığı 3600 Ek Göstergenin tüm  ön lisans ve  lisans mezunlarına verilmesini, diğer Kamu Emekçilerinin de ek göstergesinde 800 puanlık artış talep ediyoruz. Yardımcı Hizmetler sınıfına da ek gösterge talep ediyoruz. Vergide Adalet istiyoruz. Yoksulluk sınırına kadar kısmın vergiden muaf sonrasında en alt dilimden vergilendirilmesini talep ediyoruz. Kadın erkek gözetilmeksizin  50 çalışanın olduğu her işyerinde kreş talep ediyoruz. Kadın istihdamının önündeki engellerin ve görevde yükselmede ayrımcılığın kaldırılmasını talep ediyoruz. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasanın bir an önce çıkartılarak mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyor” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi