Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanımıza birçok esnafın sicilinin bozuk olduğunun anlatılması gerekiyor” dedi.

Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, bakanlığın esnaf için faizsiz kredi vermek adına bir çalışma başlattığını ama bunun yeterli olmadığını çünkü esnafın rahatlaması için bir an önce sicil affının çıkması gerektiğini belirtti.

Esnaf sorunlarının ortadan kalkabilmesi için sicil affı çıksın esnaf kredisini çekip ticaretine devam etsin diyen Küçükali, “Devletimizin, bakanlığımızın yapmaya çalıştığı bu uygulamayı yıllardır geçimini esnaflık yaparak sağlayan bir birey olarak takdirle karşılıyorum ama bu çalışmanın anlam bulması için biran önce sicil affının çıkması gerekiyor” dedi.

Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, konuşmasına şöyle devam etti:

BAKANLIĞIMIZIN ÇALIŞMASINI TAKDİRLE KARŞILIYORUM

“Esnafın sorunları her gün artarak çoğalıyor ve birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Bunun önünü almak için ilgili bakanlık esnaf için faizsiz kredi vermek adına bir çalışma başlatmıştı. Ama buda yeterli değil çünkü esnafın rahatlaması için bir an önce sicil affının çıkması gerekiyor. Ben sicil affı konusunu yıllardır söylüyorum nihayet Genel Başkanımız Bendevi Palandöken geçtiğimiz günlerde bu konuda bir açıklama yaptı, esnafın bu krediyi alabilmesi için acilen sicil affının çıkması gerektiğini söyledi. Çünkü esnafın sicili tamamen kararmış durumda. Yakın zamanda e haciz dönemi başladı. Vergi ve pirim borcu olan insanların hesaplarına el konuluyor. Bu sorunların ortadan kalkabilmesi için sicil affı çıksın esnaf kredisini çekip ticaretine devam etsin. Devletimizin, bakanlığımızın yapmaya çalıştığı bu uygulamayı yıllardır geçimini esnaflık yaparak sağlayan bir birey olarak takdirle karşılıyorum ama bu çalışmanın anlam bulması için biran önce sicil affının çıkması gerekiyor.

CUMHURBAŞKANIMIZA VE BAKANIMIZA ESNAF SORUNLARININ ANLATILMASI GEREKİYOR

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanımıza birçok esnafın sicilinin bozuk olduğunun anlatılması gerekiyor. Genel Başkanımız Bendevi Palandöken, sayın cumhurbaşkanımızla görüşen bir kişi, oğlu da milletvekili. Sayın Genel Başkan esnafın sicil bozukluğunu rahatlıkla anlatabilecek durumda olmasına rağmen halen anlatamıyorsa esnaf ne yapsın! Geçtiğimiz günlerde genel başkanımız “Bakanımızı ziyaret ettik. Bakanımız bizden dosya istedi” diye bir açıklama yaptı. Şimdi demezler mi; sen bakanlığa gidiyorsun elinde esnaf için hiçbir belge, dosya yok. Demek ki bizim genel başkanımız bakanımızın yanına çay içmeye gitmiş! Hal böyle olunca bakanımızda esnafımızın sorunu yok diye düşünüyordur. Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta da esnaf odaları başkanları bir toplantı yaptı ama esnafın sorunları konuşuldu mu diye insan kendi kendine soruyor. Esnaf odalarını topluyorsun ama esnafın sorunlarını konuşmuyorsun. Sistem zaten burada bozuk! Esnaf Odaları Başkanlarını sokaktaki adamlar seçmiyor esnaflar seçiyor. Esnafın sorunları konuşulmayacaksa esnaf odalarının ne anlamı kalıyor!”

Küçükali, konuşmasını esnaf sorunlarına duyarlı olan ve kendisini ziyaret eden Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a teşekkür ederek sonlandırdı. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi