Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, küçük esnafın 2020 yılında ayakta kalma mücadelesi vereceğini söyledi.

Türkiye’de küçük esnafın sahibi yok diyen Küçükali, “Sahipsiz vaziyette kendi ayakları üzerinde durabilen duruyor duramayan ya kapısına kilit vuruyor ya da iflas ediyor. Yeni bir yasa var bu yasaya göre 2020 yılı itibariyle bağkur borcu olanlar sağlıktan da yararlanamayacak. Bundan sonra esnafın yaşama şansıda kalmıyor. Ben bir küçük esnaf olarak 2020 yılından hiç ümitli değilim” dedi.

Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, açıklamasına şöyle devam etti:

“Küçük esnaf olarak 2019 yılını bir önceki yılı mumla arar durumda bitirdik. 2020 yılı esnafın yok olmamak adına ayakta kalma mücadelesi vereceği bir yıl olacağını düşünüyorum. Türkiye’de esnafla dalga geçer gibi bir banka, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve KOSGEB kanalıyla faizsiz kredi veriyoruz diyorlar bunuda her sene önümüze getiriyorlar ama bir türlü sicil affını çıkartmıyorlar esnafta bu krediye ulaşamıyor. Esnaf bu krediyi alamadığından her geçen gün geri gidiyor. Esnaf önümüzdeki yıllarda hafızalarımızda nostalji olarak kalacak. Zincir Marketlerin şube açılışı reklamlarını televizyonlarda izliyoruz. Bizde buralarda ayakta kalma mücadeleleri veriyoruz. Sonra çıkıyorlar “esnafa müjde faizsiz kredi veriyoruz” diyorlar ama esnafa verilen müjde yok çünkü esnaf perişan halde mücadelesine devam ediyor. Yıllardır marketler yasasının çıkmasını bekliyoruz ama bu yasada hayal oldu! Lafın kısacası Türkiye’de küçük esnafın sahibi yok! Sahipsiz vaziyette kendi ayakları üzerinde durabilen duruyor duramayan ya kapısına kilit vuruyor ya da iflas ediyor. Yeni bir yasa var bu yasaya göre 2020 yılı itibariyle bağkur borcu olanlar sağlıktan da yararlanamayacak. Bundan sonra esnafın yaşama şansıda kalmıyor. Ben bir küçük esnaf olarak 2020 yılından hiç ümitli değilim. Allah yardımcımız olsun.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi