Koç Üniversitesi Rektörlüğü üniversitenin Mühendislik Fakültesinin Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına tam zamanlı öğretim üyesi alacak.

Koç Üniversitesine, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve AtanmaYönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca,   Üniversitenin Mühendislik Fakültesinin Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına tam zamanlı öğretim üyesi alınacak.

Müracaat edeceklerin bir sayfalık başvuru dilekçesini, yayın listesi ile bilimsel yayın ve akademik  faaliyetlerini  içeren  özgeçmişini  (Türkçe  ve  İngilizce)  ve  doçentlik belgesini  (doçent kadrosu  için),  doktora  belgesini  (doktor  öğretim  üyesi  kadrosu  için)  PDF  formatında  ilanda belirtilen  son  başvuru  tarihine  kadar [email protected]  e-posta  adresine  göndermeleri gerekmektedir. Posta yoluyla iletilen başvurular kabul edilmeyecektir.

Yabancı ülkelerden alınan lisans ve lisansüstü diploma ve derecelerin denkliğinin Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olması ve belgelendirilmesi şarttır.

Yabancı ülkelerde alınan doktora,  doçentlik ve profesörlük unvanlarının Türkiye’de geçerli sayılması için, başvuran adayın çalıştığı yabancıülkelerdeki yükseköğretim kurumunun, eşdeğerliğinin Üniversitelerarası Kurulca belirlenmesi gerekir.

Adayların aşağıda belirtilen genel koşullara ek olarak tabloda yer alan özel koşulları da sağlamaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu için:

•Seçkin uluslararası hakemli dergilerde bilimsel yayınlar yapmış olmak,

•Yaptığı çalışmalarla uluslararası tanınırlığa sahip olmak,

•Alanında İngilizce ders verebilecek yetkinliğe sahip olmak.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için:

•İlgili alanda doktora tezini tamamlamış olmak,

•Seçkin uluslararası hakemli dergilerde bilimsel yayınlar yapmış olmak veya yapabileceğini destekleyen ön çalışmalar sunmak,

•Alanında İngilizce ders verebilecek yetkinliğe sahip olmak.

Detaylı bilgi için tıklayınız

İlan No: YOK841975

Editör: Haber Merkezi