Türkiye'nin denizlerdeki sondaj faaliyetleri durmaksızın devam ediyor. Karadeniz'de gerçekleştirilecek sondaj faaliyeti için 14 Kasım'da Zonguldak'ın Filyos Limanı'na ulaşan 'Kanuni'nin İstanbul Boğazı'ndan geçebilmesi için sökülen kulesi sondaj gemisine konuldu. Montaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından son hazırlıklarla birlikte geminin 2021 yılının ilk aylarında 'Sakarya Gaz Sahası'nda göreve başlaması bekleniyor.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de gemideki kulelerin birleştiği anları gösteren bir video paylaşarak "Kanuni, hırçın Karadeniz’de sondaja açılmak için hazırlanıyor. Kule birleşti. Geri sayım başladı" mesajını paylaştı.

Türkiye'nin 3'üncü sondaj gemisi 'Kanuni'nin Karadeniz'de yapacağı ilk sondaj faaliyetleri için İstanbul'daki Haydarpaşa Limanı'nda boğaz köprülerinin altından geçebilmesi için kulesinin bir bölümü sökülmüştü. Kanuni sondaj gemisi, ardından boğazdan geçerek 14 Kasım günü Filyos Limanı'na ulaşmıştı.

Limanda demirli bulunan 'Kanuni' sondaj gemisinin kule montajı için ilk olarak karaya vinç kuruldu. Ardından deniz yoluyla limana getirilen kulenin sökülen kısmı, geçtiğimiz hafta perşembe günü vinçle karaya çıkarıldı. Bugün ise kulenin sökülen kısmı vinçle kaldırılarak diğer parçanın üzerine konuldu. Montaj çalışmalarının en önemli kısmı da tamamlanmış oldu. Diğer parçaların da montajının tamamlanmasının ardından geminin 2021 yılının ilk aylarında 'Sakarya Gaz Sahası'nda göreve başlaması bekleniyor.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BU SÖZLERLE PAYLAŞTI: GERİ SAYIM BAŞLADI

Karadeniz'de yapacağı ilk sondaj faaliyetleri için son aşamalara gelen Kanuni sondaj gemisindeki kulenin montaj işlemi tamamlandı. Bu anları gösteren bir video paylaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Kanuni, hırçın Karadeniz'de sondaja açılmak için hazırlanıyor. Kule birleşti. Geri sayım başladı" mesajını verdi.

Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı envanterine katılan 'Kanuni' sondaj gemisi, 227 metre uzunluğa, 42 metre genişliğe sahip ve 11 bin 400 metre derinliğe kadar sondaj yapabiliyor.

Editör: Haber Merkezi