Zonguldak Belediye Meclisinin Eylül ayı ilk toplantısı Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında yapıldı.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında yapılan toplantıya belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ile bazı mahalle muhtarları katıldı. Mecliste görüşülen gündem maddesinde halk otobüslerine zam yapıldı.

15 gündem maddesi ile birleşimin açıldığı Belediye Meclisinde İYİ Parti Meclis üyesi Vahdettin Velioğlu’nun verdiği iki önerge ile gündem maddesi 17 maddeden oluştu.

Açılış ve yoklamanın ardından gündemin birinci maddesinde Zabıta Müdürlüğünün ilgili mevzuatlarda yapılan değişiklikler sonucu işyerlerine uygulanacak Ulusal Tatil Günleri Ruhsat harcının belirlenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Kent İçi Toplu Taşımacılık Faaliyetini yürüten işletici firma Atıl İnsan Kaynakları Sanayi ve Ticari Ltd’nin gelir desteği ile tarife ücretlerine zam yapılması talebi hakkındaki  Plan ve Bütçe Komisyonu raporu komisyondan geldiği gibi kabul edildi.

Kabul edilen gündem maddesine göre, halk otobüsleri sivil 3.25 öğrenci ise 3 TL oldu.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak Belediyesi ile Elvanpazarcık Belediye sınırının İl İdare Kurulu tarafından onaylanan İzahnameye göre düzeltilmesi hakkındaki İmar Komisyonu raporu kabul edildi.

Gündemin diğer maddeleri de Meclis toplantısında görüşüldü. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi