Genel Maden İşçileri Sendikası  Genel Başkanı Hakan Yeşil, Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Çatalağzı Beldesinde bulunan ÇATES’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kapatılmasına destek verdiğini açıkladı.

ÇATES’in mağduriyet yaratmadan sorunu çözmesi gerektiğini belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “ÇATES’te yaklaşık 450 kişi çalışıyor, ÇATES bildiğiniz gibi yerli kömür üretiyor. TTK’dan ve özel sektörden kömür kullanıyor. Dolayısıyla buralardan çalışan madenci  kardeşlerimizde bu karardan doğrudan etkilenecek” diyerek şunları söyledi:

ÇATES’in kapatılması olayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uzun zaman önce tebliğ edilen bir konuydu. Sendikacı olarak bu konularda açıklama yapmak gerçekten çok zor. Bu firmaların bu zamana kadar üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekiyordu.  Bakanlığın daha önceden bu konuyu takip etmesi gerekiyordu.

Yıllardır bacalardan çıkan zehirli gazlardan dolayı biz etkileniyorduk. Bu gazlardan insanların yaşamları etkileniyor ve bir çoğu yaşamını yitirdi. Ortada gerçek olan şey insan sağlığıdır. İnsan sağlığı her şeyden önce geldiği için yetkililerin bu konularda biraz daha titiz davranmaları gerekir. Kapatılan bir iş yeri ve insanlar burada çalışıyor. Kapatılan bu yerde çalışanından fazla gazdan etkilenen insan var. Yıllardır bu bölgede insanlar feryat içerisindeler. Bu insanlar sorunun çözülmesi için yetkililerden derman bekliyor. Bu sorunun daha önceden çözülmesi gerekiyordu. Bölgedeki insanların sağlığının korunması açısından filtrelerin bir an önce takılması gerekiyor.

Ben bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı uygulamaya destek veriyorum. Bu sözlerim yanlış anlaşılmasın bakanlık çalışan arkadaşların haklarının iyileştirilmesi ile ilgili çalışma yapacaklarını söylemişlerdi” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi