Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşa fahiş fiyat uygulayan firmaları para cezalarının yeterli gelmediğini vurgulayarak, vatandaşın cebine göz dikenlere daha ağır yaptırımların uygulanacağının sinyalini verdi.

Denetimler sonucunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen firmalara toplam 56 milyon 602 bin lira para cezası uygulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'da düzenlenen Dünya Kupası organizasyonunun dönüşünde de bir gazetecinin: "Vatandaşın 'fırsatçı terörü' dediği bir konu var. Özellikle son üç aydır maliyetlerde bir artış yok. Akaryakıt giderleri artmıyor, personel giderleri artmıyor ama marketlerin yüzde 30’a varan oranlarda son 3 aydır artışlar yaptığı görülüyor. Bu özellikle sosyal medyada vatandaşlar çokça dile getirdiği bir şikayet. Vatandaşlar şunu söylüyor, bunlara sadece para cezası yetmiyor. Çünkü bunlar para cezasını maliyetlerin üzerine koyuyorlar ve aynı şekilde yollarına devam ediyorlar. Artık daha sert tedbirler gelir mi?" sorusu üzerine şu cevabı verdi:

"Biz hukuk devletiyiz. Soruşturmalar neticesinde gerekli adımları attık, atarız. Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz. Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım."

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi