Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, esnaf olarak TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in “Okul alışverişi esnafı canlandıracak, esnafın yüzü gülecek” sözüne karşılık “esnafın yüzü ancak gülen yüzlü maske takarsa güler başkada gülmez” diyerek cevap verdi.

Esnafın sorunlarının çözümü ile ilgili bir çalışma yapılmıyor diyen Küçükali, “Esnaf için hangi kolaylık sağlandı, hangi imkanlar verildi, neler yapıldı? Bu kadar esnaf düşmanlığı olmaz! Gün gelecek esnaf nostaljiye dönecek. Esnafın yüzü bu şartlarda gülmez sadece gülen yüzlü maske takan esnafın yüzü güler maske takmayan esnafın yüzünün gülmesi mümkün değil!” dedi.

Esnafın kan ağladığını ve esnafın siftah yapamadan dükkanını kapattığını iddia eden esnaf Şükür Küçükali, açıklamasına şöyle devam etti:

ESNAF KAN AĞLIYOR!

“Her zaman esnaf için; bayram geldiğinde, okulların açılacağı zaman veya tatil günlerinde yüzünün güleceği söylenir. Yakın zamanda bu söylemi yine dile getiren ise yine esnafın başı olan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken! Sayın Palandöken, “Okul alışverişi esnafı canlandıracak, esnafın yüzü gülecek” diyor. Bende bir esnaf olarak diyorum ki; Esnaf yüzüne gülen yüzlü bir maske takarsa ancak yüzü güler başka gülmez. Esnaf kan ağlıyor. Esnaf siftah yapamadan dükkanını kapatıyor. Esnafın sorunlarının çözümü ile ilgili bir çalışma yapılmıyor. Yıllarca söylüyoruz; esnaf için sicil affı çıkmadıkça esnafın yüzü nasıl güler? Esnaf dükkanını hangi şartlarda açıyor, evine nasıl ekmek getiriyor bunları bilende yok, bahsedende yok! Ama başımızdaki kişi “bayramda esnafın yüzü gülecek, okullar açılınca esnafın yüzü gülecek” diyor. Bende diyorum ki, “gülen yüzlü maske takan esnafın yüzü güler maske takmayan esnafın yüzünün gülmesi mümkün değil!” 

BU KADAR ESNAF DÜŞMANLIĞI OLMAZ!

Esnaf için hangi kolaylık sağlandı, hangi imkanlar verildi, neler yapıldı? Bu kadar esnaf düşmanlığı olmaz! Gün gelecek esnaf nostaljiye dönecek. Örneğin; süpürgeci, nalburcu, ayakkabı tamircisi, terzi gibi meslekler neredeyse nostaljiye dönüştü yakında bakkalda, kahvehanede nostalji olacak küçük esnaf diye bir şey kalmayacak. Büyük marketler mahallelerin sokaklarına kadar girdi. Bunları engelleyecek, bunlarla mücadele edecek kapımız kalmadı! Esnafla kimse ilgilenmiyor esnafın yapacak nesi var? Esnaf nasıl güler yüzlü olacak bunu çok merak ediyorum. Esnaf sahipsiz! Esnafın başındaki kişi böyle konuşursa yapacak bir şey yok demektir çünkü onların tuzu kuru. Onların maaşlarını nasıl olsa esnaf ödüyor ama gün gelir esnaf kan ağlayarak açtığı dükkanını açamaz hale gelir aidatını ödeyemez onlarda maaşlarını alamayacak duruma gelir. Esnafın sorunlarıyla ilgilenilsin, esnafın sorunlarına çözüm bulunsun. Bizim için esnaf hergün gülsün diyorlar bizde hergün maske takıp güleceğiz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi