Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, esnafın finans konusunda sıkıntıları olduğunu söyledi.

Kamu bankalarından talepleri olduğunu belirten Coşkun, özellikle kredilerin yılsonuna kadar ötelenmesi, faizlerin bir kısmının bankalar bir kısmının da devlet tarafından karşılanması ile birlikte esnafın sadece anaparayı ödemesi talepleri olduğunu belirtti.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

1 TEMMUZ İTİBARİYLE KAPALI İŞYERİ KALMAYACAK

“İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan Kovid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara veren tüm iş yerlerinin 1 Temmuz'dan itibaren tekrar açılacağının açıklanması beklediğimiz bir sonuç. Zaten daha evvel bunun görüşmelerini yapmıştık. 1 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye’de her şey normale dönecek ama yine herkes aşısını olacak, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edeceğiz. Bu salgını el birliğiyle yeneceğiz. Esnafımız yeni sürece hazır zaten birçok esnafımız normal şekilde ticaretlerine devam ediyorlar işyeri kapalı olan esnaf arkadaşlarımızda işyerlerini pandemi kurallarına göre hazırladılar inşallah 1 Temmuz itibariyle Zonguldak’ta kapalı işyerimiz kalmayacak. Hayat normal akışıyla devam edecek.

ESNAFIN FİNANS SIKINTISI VAR

Esnaf arkadaşlarımızın finans konusunda bir takım sıkıntıları var. Faaliyette olan esnaflarımız ile yeni işyeri açacak esnaflarımızın finans desteğine ihtiyacı var. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Kamu bankalarından talebimiz var. Özellikle kredilerin yılsonuna kadar ötelenmesi, faizlerin bir kısmının bankalar bir kısmının da devlet tarafından karşılanması ile birlikte esnafın sadece anaparayı ödemesi talebimiz var. Geçtiğimiz hafta Ankara’da toplantı yaptık kurban bayramından önce bir toplantı daha yapacağız. Toplantıda çıkan sonuçları kamuoyuna duyuracağız. Esnafımız için önemli olan konulardan bir tanesi de sicil affı. Sicil affını birkaç defa çıkardık ama bankaların veri tabanında esnaf ve sanatkarların verileri güncel ve yetki bankalarda. Bu nedenle bankalardan sicil affı konusunda beyaz bir sayfa açılmasını talep ediyoruz. Büyük ihtimalle bu konuyu da başaracağımıza inanıyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi