Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, esnaf ve sanatkarlar için yapılandırmanın yetmediğini bankalara olan borçlarında yılsonuna kadar ötelenmesi talepleri olduğunu söyledi.

Pandemi nedeniyle eşten dosttan borç alan esnaf ve sanatkarların borçlarını ödeyebilmesi için Maliye Bakanından talepleri olduğunu belirten Coşkun, “50 bin ila 100 bin lira arasında faizsiz kredi talebimiz oldu. Sayın Maliye Bakanımızdan bu konuda çalışma yapacağının sözünü aldık. Yılbaşından önce bu paraların esnaf ve sanatkarlarımıza ulaşması konusunda çalışmalarımız var” dedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, konuşmasına şöyle devam etti:

ESNAF BANKALARA OLAN BORÇLARININ ÖTELENMESİNİ İSTİYOR

Bakanlığımıza yaptığımız talepler doğrultusunda vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun'dan yararlanmak için başvuru süresi Eylül ayı sonuna uzatılmıştı. Salgın nedeniyle sıkıntı yaşayan ve borçlarını ödemekte zorlanan esnaf ve sanatkarlar için yapılandırma süresinin uzatılması çok önemliydi. Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin başvurularını süreyi geçirmeden yapmalarını istiyoruz. Yapılandırma yapan arkadaşlarımız ayrıca 4-5 ay gibi yeni bir süre kazanmış olacaklar. Ancak sadece yapılandırma yapılması yetmiyor bizim ayrıca bankalara olan borçlarımızın yılsonuna kadar ötelenmesi talebimiz vardı. Çarşamba günü Kırşehir’de Başkanlar Kurulu toplantımızı yaptık. Toplantıda TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e konuyu aktardık.

FAİZSİZ KREDİ İÇİN BAKANLIKTAN SÖZ ALINDI

Pandemi nedeniyle 18 ay, 6 ay veya zaman zaman açılıp kapanan esnafımızın ticaretlerine devam edebilmek için eşinden, dostundan almış olduğu borç paraları geri ödeyebilmesi ve işletme sermayesini yeniden toparlayabilesi için faizsiz 50 bin ila 100 bin lira arasında faizsiz kredi talebimiz oldu. Sayın Maliye Bakanımızdan bu konuda çalışma yapacağının sözünü aldık. Yılbaşından önce bu paraların esnaf ve sanatkarlarımıza ulaşması konusunda çalışmalarımız var. Bu talebimiz gerçekleşirse esnaf ve sanatkarlarımız çok rahatlayacaklar. Eşten dosttan almış oldukları borçları kapatıp ticaretlerine devam edebilecekler. Maliye Bakanımıza verilecek kredinin yüzde 80’inin yine bakanlığa geri döneceğini de ifade ettik. Maliye Bakanımızda talebimize sıcak bakıyor ve bu konuyla ilgili bir çalışmaları var.”

AHİLİK HAFTASININ TAÇLANDIRMASINI KIRŞEHİR’DE YAPTIK

Ahilik Haftasını Kırşehirde taçlandırdıklarını da sözlerine ekleyen Coşkun, “Ahilik Kültürü Haftasını 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Zonguldak’ta kutladık taçlandırmasını Kırşehir’de yaptık. 16 Eylül’de sayın cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Kırşehir’de Şed kuşatma töreni düzenledik. Kırşehir’de Zonguldak’ı temsilen Aynur Abla Manda Yoğurdu ile Kestane Balı tanıtımını yaptık aynı zamanda Zonguldak’ımızın da tanıtımını yapmış olduk. Bakanlığımız bu sene yılın ahisi olarak Edirne ilimizden 47 yıllık torna ustası Adnan Varsavaş ustamızı değerlendirdi” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi