Zonguldak Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şehri, 1 Ağustos Pazar günü Site Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak kongreye tüm üyeleri davet etti.

Her zaman Zonguldaklı esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını belirten Şehri, özellikle Türkiye’de de yaklaşık 16 aydan beri devam eden Pandemi sürecinde zor durumda kalan esnaflara kredi kolaylığı sağlayarak yanlarında olduklarını söyledi.

Pandemi sürecinde hiçbir esnafı mağdur etmediklerini kaydeden Ercan Şehri, 2020 yılında 70 milyon, 2021 yılının ilk 6 ayında ise 45 milyon kredi vererek, esnaf ve sanatkarların bu zor süreçte yanlarında olduklarını ifade etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ile yakın ilişkiler içinde olarak özellikle kredi kullanımı konusunda Zonguldaklı esnaf ve sanatkarların bu süreçte mağdur edilmediğine dikkat çeken Şehri, “1 Ağustos Pazar günü saat 13.00’de Site Kapalı Spor Salonu’nda kongremiz var. Bütün üyelerimizi kongremize bekliyoruz” diyerek şunları belirtti.

“PANDEMİ SÜRECİNDE HİÇBİR ESNAFIMIZ MAĞDUR EDİLMEDİ”

“Kooperatifimiz bölgede kötü bir durumda iken bugün Zonguldak’ta çok iyi bir duruma gelmiş ve bölgede birinci duruma getirdik. Bu çabalarımızı büyük bir mücadele ile yaptık. Özellikle Pandemi sürecinde 16 aylık bir süreçte zor durumda olan esnaf ve sanatkarlarımıza hiç ara vermeden kredi verdik. 2020 yılında 70 milyon, 2021 yılının ilk 6 ayında 45 milyon kredi vererek toplam 115 milyon TL kredi verdik. Zonguldak esnafının bu kadar kredi kullanımı konusunda özellikle TESKOMB ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği ile olan yakın ilişkilerimizden kaynaklanıyor. Bizim yaptığımız bu çalışmalar sayesinde TESKOMB’da iyi bir itibar sahibi olduk. Bölge Koordinatörü de elinden gelen her türlü yardımı yapıyor. Kredi talebinde bulunan hiçbir üyemiz geri çevrilmediği gibi bizzat kendim bankada işlemleri takip ettim. Özellikle de bu Pandemi sürecinde hiçbir esnafımız mağdur edilmedi. TESKOMB ile kurduğumuz iyi ilişkiler sayesinde kredi talebinde bulunan hiçbir esnafımız mağdur edilmedi. Biz her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanındayız”

Şehri, 1 Ağustos Pazar günü saat 13.00’de Site kapalı Spor Salonu’nda yapılacak kongrede yaklaşık bin 700 esnaf ve sanatkarın oy kullanacağını belirterek, tüm esnaf ve sanatkarları kongreye davet etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi