Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Zonguldak Şube temsilcisi Muhammet Esim yaptığı açıklamada, “TEÇ-SEN olarak kamu çalışanlarının yapmacık olmayan gerçek taleplerini kamuoyuyla paylaşmak için Türkiye genelinde eylemdeyiz. Bilindiği üzere 02 Ağustos 2021 tarihinde işveren heyeti ile yetkili sendika ve konfederasyonlar 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için masaya oturup Ağustos ayı sonunda aldıkları kararları kamuoyuyla paylaşacaktır” dedi.

Esim beraberinde, sendikalarına bağlı üyeler ile birlikte Madenci Anıtında yaptığı açıklamada, “Enflasyon yükseldi memur ezildi. Yetkiyi aldınız memuru sattınız” diyerek şunları söyledi:

“Kamu çalışanlarının kaderini belirleyecek olan 2022-2023 yıllarına ait mali, özlük ve sosyal haklarının masada nasıl ve ne şekilde savunulduğunu ve haklı ve adil bir mücadele verilip verilmediğini bilmek istiyoruz. 12 yıldır kamu çalışanları aynı senaryo, aynı oyun ile enflasyon canavarına peşkeş çekilmiş olup 12 yıl sonunda mali hak kayıpları eksi %96 oranına ulaşmıştır.

Kamu çalışanlarının 12 yılın sonunda öğrenmesi gereken ders çok basittir. Seçimler seçilenin değil, seçenin kaderini belirler. 12 yıldır aynı sendikaya yetki vererek her defasında farklı bir sonuç çıkmasını beklemek hak ve adalet arayışına vurulan bir darbe, geleceğe bırakılan karanlık bir leke ve atalarımızın geçmişten bugüne ulaştırdığı mücadele ruhuna hakarettir.

MALUMSEN UYKUDA

Düşünün! 5 Temmuzda 400 TL seyyanen zam isteyen ve 81 ilde taleplerini açıklayan memur-sen aradan sadece 21 gün geçtikten sonra seyyanen zam talebini %50 artırarak 600 TL’ye çıkarmıştır. 21 gün önceki kendi tekliflerine güvenmeyip 21 gün sonra %50 artırım yapan yetkili sendikanın kamu çalışanlarının gerçek gündeminden haberdar olduğuna inanmadık, inanmıyoruz ve inanmayacağız. Tiyatro değil temsil istiyoruz. Enflasyon yükseldi memur ezildi. Malumsen Malumsen duy sesimizi işte bu memurun gerçek talebi.Ödenek hakkımızı söke söke alırız. Sermayeye değil emekliye bütçe istiyoruz. Günümüz şartlarında çok komik rakamlara dönüşen kıdem ve yan ödeme aylığı kaldırılmalıdır. Şefsin dediler hakkımızı yediler. Bakanlık evimiz üvey evlat değiliz. Sendikaya üyelik zorbalıkla olmaz.

BİRLİKTE BÜYÜYE BÜYÜYE KAZANACAĞIZ.

Yukarıda saydığımız talepler kamu çalışanlarının uyduruk olmayan gerçek gündemleri olup 6. Dönem toplu sözleşmelerde yaklaşık 6,4 milyon kamu çalışanının, memur emeklisinin ve sendikamızın ortak talebidir” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi