Zonguldak Kuyumcular Odası Başkanı Çetin Çelik, altın fiyatlarının doların yükselmesinden değil ONS fiyatının yükselmesinden dolayı çok daha iyi rakamlara geleceğini söyledi.

Altın kurundaki yükselişin daha ileriye gideceğine inandığını belirten Zonguldak Kuyumcular Odası Başkanı Çetin Çelik, açıklamasına şöyle devam etti:

ALTIN DÜNYANIN EN MUHTEŞEM YATIRIM ARACIDIR

“Altının çok daha iyi pirim yapacağına inancım tam. Altın dünyanın en muhteşem yatırım aracıdır. Altın banka faizlerinden, gayrimenkullerden, Bitcoin’den çok daha iyi getirisi olan en sağlam ve helalinden kazancı olan güvenilir bir yatırım aracıdır. Şuan için gram altın fiyatı 590 lira, 22 ayar bilezik fiyatı 570 lira, külçe gram altın fiyatı 595 lira, çeyrek altın fiyatı ise 1025 lira. Çeyrek altın fiyatı bu haliyle bin lira sınırını aştı. Bundan sonrada altın fiyatları doların yükselmesinden dolayı değil ONS fiyatının yükselmesinden dolayı çok daha iyi rakamlara gelecektir.

ŞUAN İÇİN İNSANLARIMIZ MAALESEF ALTINLARINI SATIYOR

Durumu iyi olan, yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız için altın uzun vadede gerçek bir yatırım aracıdır. Kısa vadeli değil uzun vadeli düşünülürse dünyada bütün emtia fiyatları yükseldi altın ONS bazında çok geride kaldı. Demire, bakıra veya diğer tüm metallere, gıda ürünlerine gelen zamlar karşısında altının yükselişi onlara göre çok daha geride. Binli rakamları 2022 yılında çok rahat göreceğimize, ekonomilerin bozulup altına olan talebin artacağına, en güvenli yatırıma dönüşeceğine, altın alınacağına ve ondan dolayı altın fiyatının çok daha yüksek istikrarlı rakamlara geleceğine inanıyorum. Şuanda insanlarımız maalesef altınlarını satıyorlar. Ekonomik sıkıntılardan ve ihtiyaçtan dolayı altınlarını satanlar çok.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi