Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, her geçen gün değerini artıran altının gram fiyatını yılsonuna kadar 650 lira, 2021 yılı Ağustos ayına kadar ise bin 100 lira seviyelerinde olacağını söyledi.

Altın fiyatlarının son aylarda rekor üstüne rekor kırmaya devam etmesini değerlendiren Çelik, “Dünyanın en güvenilir ve en iyi yatırım aracı altındır. 2020 yılında insanlar paralarını altına bağladılar ve yatırımlarını yaptılar. Ben yine 2021 yılının en iyi yatırım aracının altın olacağını ve yatırımcısına çok daha iyi para kazandıracağına inananlar gurubundayım” dedi.

Doğru olan yatırım altındır diyen Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

KAZANDIRAN HER ZAMAN ALTIN OLMUŞTUR

“Bu sene düğünlerin olmaması sektöre sekte vurdu ve beklentilerin çok altında kaldı. Altın 240 liradan 518 liraya kadar çıkarak yatırımcılarına oldukça iyi bir kar payı bıraktı. Şuan ise altın gram fiyatının düşmüş hali 460 lira. Altın dünyanın en güvenilir ve en iyi yatırım aracıdır. Arsa, bina, fonlar, faiz, döviz hepsi bir yere kadar ama helalinden ve hayırlısından en muhteşem parayı kazandıran her zaman altın olmuştur. Yatırımcısının yüzünü güldürmüştür. Halkımız külçe altın alım-satımında kar marjı çok düşük olduğu için yine tercih edilebilir rakamlarda alıp satabilir. Banka kuyrukları gibi uzun kuyruklar bizde yok işlemleri bütün arkadaşlarımız hemen yapıp insanların işini görüp, hizmet verip gönderebilirler. Düğünler yok denecek kadar az olduğundan takı gurubu, çeyrek ve gram altın satışlarında ciddi düşmeler oldu. Yatırımcı gurubunda ise cumhuriyet altını, bilezik ve külçe altında satışlar oldukça fazla oldu.

EN İYİ YATIRIM ARACI ALTINDIR

2020 yılında insanlar paralarını altına bağladılar ve yatırımlarını yaptılar. Ben yine 2021 yılının en iyi yatırım aracının altın olacağını ve yatırımcısına çok daha iyi para kazandıracağına inananlar gurubundayım. Muhteşem bir piyasası olan, tüm dünyada geçerliliği olan, pandemide bütün ekonomilerin bitmiş olduğu dönemlerde ve anormal derecede paralar basıp ekonomiyi canlandırmak için mücadele eden merkez bankalarının karşısında dimdik durup efsane olan, dünyada en geçerli para birimi olan altını herkese tavsiye ediyorum. Doğru olan yatırım altındır. Önceden İran-Irak savaşında, Irak’ta ki iç savaşta, Suriye’deki savaşta, Afganistan’daki savaşlarda o ülkelerin paralarının pul olduğu, hiçbir işe yaramadığı dönemlerde insanlar altınlarını vererek karşılığında gıda gibi zaruri ihtiyaçlarını alıp yaşamlarını sürdürmeye çalıştılar. Dünya’da ve Türkiye’de en iyi işlemi gören, her yerde bütün kapıları açan altındır. Yılsonu hesaplarımıza göre altın gram fiyatının erişeceği rakam 650 lira civarlarında olacak. Herkes bir köşeye yazsın önümüzdeki yılın Ağustos ayında da altın gram fiyatı bin 100 lira olacaktır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi