Zonguldak Kuyumcular Odası Başkanı Çetin Çelik, altın fiyatının yukarı çıkarak en güvenli, en sağlam yatırım aracı olmaya devam edeceğini söyledi.

Altın fiyatının en kısa zamanda 480 TL’ye kadar yükselmesini beklediklerini belirten Çelik, “Ondan sonra altın fiyatı 540 ila 580 bandına çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Şuan altın yatırımcıları için alım fırsatı. Özellikle birilerine altın borcu olanlar bu fırsatlardan yararlanmalı” dedi.

Son zamanlarda sahte altın ve hırsızlık olaylarına sıkça karşılaşır olduk diyen Zonguldak Kuyumcular Odası Başkanı Çetin Çelik, açıklamasına şöyle devam etti:

ŞUAN ALTIN YATIRIMCILARI İÇİN ALIM FIRSATI

“Altın destenklen seviyelerine göre ONS’u bin 782 dolar yani üç tane direnç seviyesini tamamladı. Altın fiyatı oldukça düştü. Bundan sonrası için yukarı doğru bir hamle yapar diye bekliyoruz. 3 tabandan sonra altın fiyatının yukarı gitmesi gayet normal. Buradan aşağısının olduğunu zannetmiyoruz. Biz elimizdeki bütün paraları bağlayıp pozisyonumuzu aldık. Her zaman ifade ettiğim gibi altın fiyatı yukarı çıkar ve en güvenli en sağlam yatırım aracı olmaya devam eder. Altın fiyatı en kısa zamanda 480’e kadar yükselecek ondan sonra 540 ila 580 bandına çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Şuan altın yatırımcıları için alım fırsatı. Özellikle birilerine altın borcu olanlar bu fırsatlardan yararlanmalı. Bankalardan kredi çekip altın alarak borçlarını kapatmalarını tavsiye ediyorum. Elinde parası olanlar altında çok daha iyi gelecek olduğu için altın alarak orta vadede Temmuz-Ağustos aylarına kadar bekleyip iyi bir gelir elde edeceklerine inanıyorum. Düğün sezonları başladığı zaman talep çok olduğu için altın fiyatları artar. Bizim insanlarımız altın seven bir millet bu kapsamda talep doğrultusunda altın fiyatları yukarı gidecektir.

SAHTE ALTINLA KUYUMCULARI DOLANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Son zamanlarda sahte altın olaylarıyla sıkça karşılaşır olduk. Maalesef hayatlarını bitirmiş bizim sektörde imalat yapan arkadaşların bazıları yine kendi meslektaşlarını kandırmak suretiyle bronz, pirinç ve gümüşten aynı bilezikleri imal etmek suretiyle üzerine 22 ayar TSE damgası vurmak kadar ileri gederek kuyumculara satarak dolandırmaya çalışıyorlar. Kendi işyerimde bana sahte altın satmaya çalışanları emniyet güçlerine bildirerek yakalattım ve çok ciddi bir çete ortaya çıktı. Son bir ayda 2 ayrı sahte altın satmaya çalışan çeteyi ortaya çıkarttık. Bir tanede hırsızlık olayı yaşadık. Çok ciddi anlamda ceza aldılar. Bu tür insanlar Zonguldak’a gelmesinler. Burada sahte altın satarken yakalanırlarsa buradan çıkış yok. Bunu net olarak söylüyorum. Bizi rahat bıraksınlar. Diğer illerde de dernek başkanlarımız bu işin üstünde ciddi olarak duruyorlar. Kimse kimsenin ekmeğine, çoluk çocuğunun rızkına göz dikmesin. Yoksa karşılığında ağır bir bedeli var ve onu öderler cezaevine girerler.

DOLANDIRILAN KESİM KUYUMCULAR OLUYOR

Altın alacak veya satacak vatandaşlarımıza kuyumcular derneğine üye olan kuyumculardan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü biz denetimlerimizde olduğundan ve ciddi yaptırımlarımız olduğu için mal alımında çantacılardan numune alıp ayara verip otokontrolü sağladığımızdan dolayı dernek üyelerinde bir problem olmaz. Zaten dolandırılan kesim yine kuyumcular oluyor. Kuyumculara gelip hurda altın yerine satılmak isteniyor. Bu şekilde bizim meslektaşlarımızı sıkıntıya sokuyorlar. Bundan sonuçta meslektaşlarımız zarar görüyor meslektaşlarımız zarar görmüyor. Kimse kimsenin rızkına göz dikmeyecek dikerlerse ve burada yakalanırlarsa hesabını adalete verirler.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi