Genel-İş Sendikası Zonguldak Şubesi ile Beycuma Belediyesi arasındaki toplu sözleşme   görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı.

Taraflar, Sendikanın teklif taslağı ve Belediyenin Mali durumu üzerinde durum değerlendirmesi yaparak, Belediyenin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak, insana saygı, emeğe saygı gözetilerek belediyenin imkanları dahilinde en iyi şekilde toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Tamamlanan toplu iş sözleşmesinde sözleşme kapsamındaki işçilerin günlük ücretlerine 1 yıl olmak üzere 1. Gurup:150.00-TL 2. Gurup:141.00-TL olarak taraflarca anlaşılmış olup; 

Sözleşme kapsamındaki işçilere aile ve çocuk yardımı olarak aylık net 400,00 TL. aile ve çocuk yardımı ödenir.  İşçilere, her yıl yakacak yardımı 1 ton yakılabilir taş kömürü verilir. Temizlik işçilerine yıl içerisinde çizme ve yağmurluk verilir. 250.00-TL. doğum yardımı, 650.00-TL. evlenme yardımı 1.900.00 -TL. ölüm yardımı 950.00 -TL. afet yardımı verilir.

Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu yaptığı açıklamada, “Tüm personeliyle birlikte uyum içinde özveriyle çalışarak, daha güzel daha yaşana bilir ve modern bir Beycuma  için hizmet veren Beycuma Belediye Başkanı Sayın Vural Kundakçıoğlu’na, geçirdiğimiz toplu sözleşme sürecinde  işçinin özlük haklarının korunmasında gösterdiği hassasiyete ve emeğe duyduğu saygıdan dolayı teşekkür ederim.Toplu   sözleşmenin   sendikamız   üyesi   işçi  arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu’da imzalanan sözleşmenin tüm işçi arkadaşlara hayırlı olmasını diledi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi