Brent Petrol dün askeri operasyonun ardından varil başına 100 dolar seviyesini kırarak 105 dolara kadar tırmanmıştı. Artan döviz kuru ve petrol fiyatları akaryakıta zam olarak yansıdı. Motorin grubunda 1,51 TL benzin grubunda 1,61 TL fiyat artışı meydana geldi.

Ukrayna saldırısı sonrası petrol ve kurda yaşanan yükseliş sonrasında akaryakıt ürünlerine zam uygulanmasına karar verildi.

EPGİS'ten yapılan açıklamaya göre, 26 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere litre başına benzinde 1,61; motorinde ise 1,51 TL zam uygulanacak. Artışlar pompa satış fiyatlarına yansıyacak.

BENZİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Ankara'da ortalama 15,57 liradan satılan motorinin litre fiyatı 17,08 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 15,48 liradan 16,99 liraya, İzmir'de 15,57 liradan 17,08 liraya yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Editör: Haber Merkezi