15 Nisan tarihinde başlayan av yasağı 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte balıkçılar tekneleri ve ağlarıyla denize açıldılar ama hem balıkçılar hem de vatandaşlar sezonun umdukları gibi başlamadığını belirttiler.

Vatandaşın fiyatı 20-25 lira olan balığa ilgi göstermesi beklenemez diyen Merkez Balıkçı Çarşısı esnaflarından Bayram Yılmaz “Av sezonu istediğimiz gibi gitmiyor. Palamut balığı olmayınca randımanda pek olmuyor” dedi.

Balığın az olmasının sebeplerinden bir tanesi denizin soğuk oluşudur diyen Bayram Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti:

“Hamsi, İstavrit ve Mezgit balıklarıyla sezona başladık gidişata göre bu balık çeşitleriyle de sezonu bitireceğiz. Balığın az olmasının sebeplerinden bir tanesi denizin soğuk oluşudur. Bu sene Karadeniz’de yaz mevsimi olmadı desek yalan olmaz. Deniz halen soğuk palamut balığı da tam tersine sıcak denizi seven bir balık sezonun iyi başlamamasındaki sebeplerden bir tanesi de bu diyebiliriz. Vatandaşlarımızın da fiyatı 20-25 lira olan balığa ilgi göstermesi beklenemez! Şuanda hamsi, istavrit ve mezgit balıklarının fiyatı 20 lira Zonguldak’ın konumu da belli. Zonguldak emekli şehri oldu. Zonguldak’ta balıkçılık biraz sıkıntılı! Şehrimizi İstanbul ile kıyaslarsak orası bir sanayi şehri Zonguldak ise tam tersi emekli şehri! Emekli bugün balığa 20 lira verirse en az 3-5 gün daha balık yemez ama 5-10 lira olsa vatandaş 2 tane soğanla beraber 2 kilo balık alır 5 kişi karnını doyurur. Anlayacağınız her şey lüks oldu!” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi