Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, havaların soğumasının ardından depolanan doğal gazın yetip yetmeyeceğine ilişkin olarak ve hanelere gelen doğal gaz faturalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, havaların soğumasının ardından depolanan doğal gazın yetip yetmeyeceğine ilişkin olarak "Tedarikçiler, sevkiyat planlarına ve kontratlara uyduğunda böyle bir problemimiz olmayacak." dedi.

Bakan Dönmez HaberGlobal canlı yayınında yaptığı açıklamalarda doğal gaz faturalarına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"Aylık 500 lira doğal gaz faturası ödüyorsanız aslında 2 bin lira olması gereken bir faturanın bin 500 lirasını devlet kaynağı ile karşılanıyor. Size 500 lirası yansıtılıyor."

KARADENİZ GAZI AÇIKLAMASI

Bakan Dönmez Karadeniz gazına ilişkin olarak ise şunları kaydetti:

"İthal ettiğimiz gaz fiyatları ile mukayese ettiğimizde Karadeniz gazının o fiyatlara göre daha ekonomik olduğunu söyleyebiliriz. Hem bizim vatandaşlarımızın aile bütçelerine yansıyacak demektir hem de milli bütçemize yansıyacak. Hem vatandaşımız kazanacak hem de devletimiz kazanmış olacak." (İHA)

Editör: Haber Merkezi