Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: "Geçtiğimiz 6 ayda 400 Türk Lirası olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 Türk Lirası olarak uygulamaya devam edeceğiz."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: "2023'ün ikinci yarısında geçerli olacak net asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi"

16 milyon emekliyi ilgilendiren emsal karar 16 milyon emekliyi ilgilendiren emsal karar

 Çalışma Bakanı Işıkhan: "Asgari ücreti hem işçimizi memnun edecek hem istihdamı koruyacak hem de üretimin sürekliliğini sağlayacak düzeyde belirledik"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni açıklanan asgari ücrete ilişkin, "Yeni asgari ücret çalışanlarımıza, ailelerine ve işverenlerimize hayırlı olsun" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücrete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Asgari ücret ara zammı ile birlikte yeni asgari ücret net 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir. Süreci ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile neticelendiren işçi ve işveren temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nda çalışma barışını koruyacak adımlar atmaya devam edeceğiz. Yeni asgari ücret çalışanlarımıza, ailelerine ve işverenlerimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Editör: Virda Şahin