İlimizde Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın öncülüğünde başlatılan maden makinaları üreticileri kümelenmesi çalışmaları kapsamında geçtiğimiz aylarda yapılan Almanya ziyareti sonrasında Alman heyeti İlimize gelerek MAKZON çatısı altında bir araya gelen firmalarla buluştu.

Alman heyeti, İlimizdeki ziyaretine Valilik makamında Vali Vekili Turgut Subaşı’yı ziyaret ederek başladı.

Vali Vekili Turgut Subaşı ziyarette yaptığı konuşmada Alman heyetini ilimizde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Valimiz sizlerle bir arada olmayı çok arzu etmesine rağmen annesinin vefat etmesi nedeniyle aramızda bulunamadı. Ancak Çarşamba günü sizlerle görüşme fırsatı bulacak” dedi.

Vali Vekili Subaşı, konuşmasının devamında, misafir Alman heyete Vali  Erdoğan Bektaş’ın selamlarını ileterek, “Bu projenin Zonguldak adına mimarı Sayın Valimizdir. Maden makinaları üreticileri kümelenme projesine çok önem veriyor ve yönetiyor” diyerek bu proje kapsamında hem ticari hem de dostane ilişkilerimizin gelişeceğini belirtti.

Maden makinaları üretici firma sahibi Eberhant Braun ise yaptığı konuşmada, Zonguldak’ta olmaktan mutlu olduklarını belirterek “Sayın Valimize annesinin vefatı dolayısıyla başsağlığı diliyoruz” dedi. Almanya’da maden makinaları üretmeye devam ettiklerini belirten firma sahibi, “Birlikte neler yapabiliriz bunları tespit etmek, uzun dönem bir ilişki ve ortaklık için buradayız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu tür çalışmaları ve çabaları desteklediğini görüyoruz, biliyoruz” dedi.

Maden makinaları üretici firma sahibi Eberhant Braun, satış müdürü Uwe Hackenberger, firma koordinatörü Ali Sarı, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ile Avrupa Zonguldaklılar Derneği Zonguldak Temsilcisi Bünyamin Altundal’dan oluşan heyet ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca düzenlenen MAKZON üyesi firmalarla düzenlen toplantıya katıldı.

Alman heyetinin İlimizdeki üç günlük ziyaretinin birinci günü ZBEÜ ziyareti, öğretim üyeleriyle toplantı, Teknopark ve Maden Müzesi ziyaretiyle son buldu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi