İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜMÜZ HİZMET ARAÇLARI VE İŞ MAKİNELERİ İÇİN 2023 YILI AKARYAKIT ALIM İŞİ

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-DİRGİNE DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

İşletme Müdürlüğümüz Hizmet Araçları ve İş Makineleri için 2023 Yılı Akaryakıt Alım işi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN : 2023/331678

1-İdarenin

a) Adı  : ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-DİRGİNE DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

b) Adresi : YAZICIK(DİRGİNE) KÖYÜ 67846 DEVREK/ZONGULDAK

c) Telefon ve faks numarası : 3725874002 - 3725874163

ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası                                              : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu mal alımın

a) Adı :İşletme Müdürlüğümüz Hizmet Araçları ve İş Makineleri için 2023 Yılı Akaryakıt Alım işi

b) Niteliği, türü ve miktarı  : 45000 litre Motorin (Euro Dizel) (Diğer) 1000 litre Kurşunsuz benzin (95 oktan)

Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.

c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Yüklenicinin idarenin görev alanı içerisinde bulunan akaryakıt istasyonundan (pompadan) teslimat yapılacaktır. Yangın gibi olağanüstü durumlarda ise arazöz ve diğer araçlara teslimat idarenin isteği doğrultusunda yapılacaktır.

ç) Süresi/teslim tarihi : Yüklenicinin idarenin görev alanı içerisinde bulunan akaryakıt istasyonundan (pompadan) teslimat yapılacaktır. Yangın gibi olağanüstü durumlarda ise arazöz ve diğer araçlara teslimat idarenin isteği doğrultusunda yapılacaktır.

d) İşe başlama tarihi  : Sözleşme tarihinde

3-İhalenin

a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati  : 12.04.2023 - 10:00

b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres)   : DİRGİNE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜR YARDIMCISI ODASI

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.

4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgelerine ilişkin bilgiler:

a) İstekli bir akaryakıt ve dağıtım pazarlama kuruluşu ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından verilmiş ve iş bitim tarihine kadar geçerliliği olan teklif sahibinin akaryakıt ve dağıtım pazarlama kuruluşu olduğunu gösterir belgeyi,

b) İstekli bir akaryakıt ve dağıtım pazarlama kuruluşu bayisi ise teklif sahibi bayisi olduğu kuruluştan verilmiş ve iş bitim tarihine kadar geçerliği olan akaryakıt ve pazarlama dağıtım kuruluşunun bayisi olduğuna dair bayilik yazısı veya bayilik sözleşmesi

c) İstekliye Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan bayilik yapmak üzere verilmiş ve iş bitim tarihine kadar geçerliği olan istasyonun bayilik belgesini

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;

4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.

4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.

4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.

4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgelere ilişkin bilgiler:

a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,

b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,

c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerde belirtilen serbest bölge faliyet belgesine ilişkin bilgiler.

İsteklilerin yukarıda sayılan bilgilerden, kendi durumuna uygun bilgi veya bilgileri belirten isteklilerin yeterlik bilgileri tablosu uygun kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgelerdeki bilgiler ile tevsik edilir.

a) İstekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi

b) İsteklinin üyesi olduğumeslek odası tarafından istekli adına düzenlene kapasite raporu

c) İsteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından istekli adına düzenlenen İmalat yaterlik belgesi

d) İsteklinin alım konusunda malı ürettiğine ilişkin olarak ilgili mevzuat uyarınca yetkili kurum veya kuruluşlarca düzenlenen ve isteklinin üretici olduğunu gösterir belgeler

iş ortaklığında ortaklardan birinin teklif edilen mala veya mallara ilişkin imalatçı veya yetkili satıcı yada yetkili temsilci olduğunu gösteren belgelerden birini sunması yeterlidir.

5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.

Hesaplamada Kullanılacak Formül:Toplam Puan=Teklif Fiyatı Puanı + Fiyat Dışı Unsur Puanı

İsteklinin Toplam Puanı hesaplanırken;

Toplam Puan= ( (En Düşük Teklif Fiyatı / İsteklinin Teklif Fiyatı) X İdarece girilen Teklif Fiyat Puanı ) + Fiyat Dışı Unsur Puanı

Teklif Fiyat Puanı:90

Fiyat Dışı Unsur (FDU) Puanı:10

Fiyat Dışı Unsur Değerlendirme Yöntemi:Sayısal Değer Belirleme

(Alınabilecek Azami FDU Puanı : 10 )

Aşağıda belirlenen kritere ilişkin sayısal bir değer ve bu değere eşit, bu değerden büyük ve bu değerden küçük olma durumlarına göre isteklinin alacağı fiyat dışı unsur puanları belirlenmiş olup; istekli tarafından bu sayısal değere eşit, bu değerden büyük veya bu değerden küçük seçimlerinden biri yapılabilecek ve istekliye seçimine karşılık belirlenen fiyat dışı unsur puanı verilecektir.

Fiyat Dışı Unsur Tanımı: Akaryakıt ürünleri için; Teklif Edilen Birim Fiyat Aralığı %90, puan ıse 90, Fiyat Dışı Unsur (Akaryakıt İstasyonunun İdare Merkezine Uzaklığı) Ağırlğı %10, puanı da 10 olarak dikkate alınacaktır. Değerlendirmeye esas puan (C) = Teklif Edilen Birim Fiyat Puanı + Fiyat Dışı Unsur Puanı Teklif Edilen Birim Fiyat Puanı 90 olarak alınacaktır. Fiyat Dışı Unsur Puanı, Akaryakıt İstasyonunun İdare Merkezine Olan Uzaklığa göre ; 0-5 km ise 10 puan,, 6-10 km ise 8 puan, 11-20 km ise 6 puan, 21-30 km ise 4 puan, 31-40 km ise 2 puan olarak belirlenecektir. Buna göre, Teklif cetvelinde belirtilen bedeller aşağıda beyin edilen formül yardımıyla EN AVANTAJLI FİYAT DEĞERLENDİRME CETVELİ aktarılacak ve en avantajlı teklif değerlendirmesine esas olmak üzere teklif cetvelinin ekinde sunulacaktır. En avantajlı fiyat değerlendirmesi yapılırken hesap cetvelindeki fiyat dışı unsur göz önüne alınarak en uygun teklif tespit edilerek ihale sonuçlandırılacaktır. Bu konuda idare tarafından detaylı bilgi edinilebilir.

Numune Değerlendirmesinde Kullanılacak Mı?:Hayır

Demonstrasyon Değerlendirmesinde Kullanılacak Mı?:Hayır

Nispi Değeri:Düşük olanlara puan uygulanacak

Fiyat Dışı Unsur Tanımı

                       Fiyat Dışı
                     Unsur Puanı

Akaryakıt ürünleri için; Teklif Edilen Birim Fiyat Aralığı %90, puan ıse 90, Fiyat Dışı Unsur (Akaryakıt İstasyonunun İdare Merkezine Uzaklığı) Ağırlğı %10, puanı da 10 olarak dikkate alınacaktır. Değerlendirmeye esas puan (C) = Teklif Edilen Birim Fiyat Puanı + Fiyat Dışı Unsur Puanı Teklif Edilen Birim Fiyat Puanı 90 olarak alınacaktır. Fiyat Dışı Unsur Puanı, Akaryakıt İstasyonunun İdare Merkezine Olan Uzaklığa göre ; 0-5 km ise 10 puan,, 6-10 km ise 8 puan, 11-20 km ise 6 puan, 21-30 km ise 4 puan, 31-40 km ise 2 puan olarak belirlenecektir. Buna göre, Teklif cetvelinde belirtilen bedeller aşağıda beyin edilen formül yardımıyla EN AVANTAJLI FİYAT DEĞERLENDİRME CETVELİ aktarılacak ve en avantajlı teklif değerlendirmesine esas olmak üzere teklif cetvelinin ekinde sunulacaktır. En avantajlı fiyat değerlendirmesi yapılırken hesap cetvelindeki fiyat dışı unsur göz önüne alınarak en uygun teklif tespit edilerek ihale sonuçlandırılacaktır. Bu konuda idare tarafından detaylı bilgi edinilebilir.

10

6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60 (Altmış) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:

Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

#ilangovtr Basın No ILN01805937