21 Milyon: Türkiye’nin Kripto Para Veri Paylaşım Platformu

Kripto para birimlerinde volatilite oldukça fazla olduğu için anlık takiplerin yapılabilmesi büyük önem taşıyor. Bu noktada da hem kripto para borsası sayısı hem de kripto para birimlerinin sayısı oldukça fazla olduğu için yatırımcılar zorluk yaşayabiliyor. 21 Milyon ise kullanıcıların işini kolaylaştırmak amacıyla bir veri platformu olarak hizmet veriyor

21 Milyon Nedir?

21 Milyon, kripto para birimlerinin değerleriniTürk Lirası bazında görebileceğiniz, Türkiye’de yer alan kripto para borsalarının verilerine anlık olarak erişebileceğiniz, tüm borsa paritelerini bulabileceğiniz ve kripto para borsalarının karşılaştırmasını yapabileceğiniz bir platform olarak nitelendirilebilir.

21 Milyon kullanıcıları ile anlık haber paylaşımları da yapıyor ve bu da yatırımcıların işlemlerini şekillendirmesi noktasında önemli rol oynuyor. Ayrıca platformda yer alan “Rehber” sekmesinden “AxieInfinity (AXS) Nedir?, Polygon (MATIC) Nedir? ve Decentraland (MANA) Nedir?” gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Öte yandan 21 Milyon ile sadece kripto para birimlerin değil aynı zaman Türk kripto para borsalarını da bulabilirsiniz. 21 Milyon’da Türk kripto para borsaları hakkında puanlama, pariteler hakkında bilgi, işlem hacimleri ve bitcoin borsaları ile ilgili diğer detaylar yer alıyor. Böylece yeni kripto para yatırımcıları hangi borsayı kullanmak istediklerine bu özelliklere bakarak karar verebiliyor.

21 Milyon’un Avantajları

Platformda borsalar, “21 milyon puanı” adı verilen bir puanlama sistemine tabii tutuluyor. Platformun açıklamalarına göre, 21 milyon ekibi tarafından yapılan bu puanlama tamamen nesnel kriterlere göre hesaplanıyor. Hesaplama yapılırken ise platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanılıyor. Ayrıca belirlenen kriterler doğrultusunda puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

Bunun yanında 21 Milyon’da şu anda 8 adet Türk kripto para borsası ve 231 adet kripto para birimi bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre ilerleyen zamanlarda platforma daha fazla sayıda Türk borsası ve kripto para birimlerinin eklenmesi planlanıyor.

Platformda “Kazandıranlar” ve “Kaybettirenler” olmak üzere iki sıralama da bulunuyor. Bu sekmelerde kullanıcılar, hangi kripto para birimi son 24 saate, son 7 günde ve son 1 ayda ne kadar kaybettirmiş ya da ne kazandırmış görüntüleyebiliyor.

Editör: Haber Merkezi