Özel yetenekli öğrencilerin ileri teknoloji üretiminde erken çağda istihdam edilmesini sağlayacak yeni bir proje Zonguldak’ta hayata geçiyor. Proje Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek olan projede öğrenciler lise seviyesinden başlayarak üniversiteyi bitirinceye kadar ileri teknoloji üretiminde istihdam edilecekler. Bu proje ile Zonguldak ilinde değişik okullara dağılmış, yüksek teknolojiye özel yeteneği olan gençlerin keşfedilmeleri, bir arada eğitim almaları, uzaktan yarı zamanlı işe yerleştirilmeleri ve ekonomiye kazandırılmaları hedefleniyor.

3,5 milyon TL’lik projenin imza töreni 14.08.2022 Pazar günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Bartın Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Zonguldak Engelsiz Yaşam Merkezinde Proje kapsamında kurulacak olan "Gömülü Sistem Eğitim Laboratuvarı"nda, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi Elektronik öğretmeni Tolunay Demirci tarafından öğrencilere eğitimler verilecek ve öğrenciler gömülü sistem elektronik devre kartlarını kendileri üretecekler.

Yıllardır Tolunay Demirci’nin tecrübesi ile TEKNOFEST ve benzeri teknoloji yarışmalarında öne çıkan Zonguldaklı gençler, bundan sonra Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi çatısı altında öğretmenleriyle beraber daha kurumsal, daha donanımlı ve daha konforlu bir mekanda çalışma imkanı bulacaklar. Hem kendileri hem Zonguldak hem de Türkiye kazanacak. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi