Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ta olgunlaşma enstitüsü açılıyor” dedi.

Aldoğan açıklamasında, “İlimize, bu güzide kurumun kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere; Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e, Eğitim ailemiz ve ilimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek şunları söyledi:
“Anadolu, medeniyetlerin buluşma noktası, Doğu ve Batı’nın tam ortasında, köklü uygarlıkların, kültürlerin eşiğinde ve bu kadim coğrafyanın kültürel mirasını yarınlara taşıyan “Olgunlaşma Enstitüleri” Millî Eğitim Bakanlığına bağlı, yaygın eğitim kurumları olarak, kültürel değerlerimizi araştıran, arşivleyen, aslına uygun olarak üretilmesini ve tanıtılmasını sağlayan kurumlarımızdır. Bulundukları bölgelerin geleneksel sanat ve zanaatını, tasarıma ve esere dönüştürerek, Ülkemizin estetik hafızasını yeniden yorumlayan bu güzide kurumlarımız, geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi görmektedir. Bu kurumlarla kültürel mirasımızı ve değerlerimizi geleceğe taşıyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Saygıdeğer eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde, Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in tensipleri ile şehrimizde açılacak olan Olgunlaşma Enstitüsü ; ülkemizde emeğin başkenti, Cumhuriyetin ilk vilayeti, taşkömürü havzasının merkezi olan kadim şehrimiz Zonguldak’ımız kültürünün alt dallarının araştırılması, kültürel ögelerimizin korumaya alınması, günümüz koşullarına ve yeniliklere göre modernize edilen geleneksel el sanatlarına evrensel nitelik kazandırılması, sanatsal eğitim ve üretime yönelik çalışmalar yapılmasında, hem bireysel hem toplumsal hem de kültürel gelişmede önemli rol oynayacaktır. Şehrimizde yaşayan geleneksel kültürümüzü, geleneksel sanatlarımızı ve unutulmaya yüz tutmuş sanatları yaşatmada köprü olarak gelecek kuşaklara aktarmada önemli ölçüde rol oynayacaktır. Bölgesel özelliklere göre, sektörel gelişime yönelik tasarım ve üretimler yapılamasında rehber ve model kurum olarak ilimize, bölgemize hizmet edecektir.

Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nda 5 yeni olgunlaşma enstitüsünün birisinin Zonguldak’ta açılacağının müjdesini vermesi, ilimiz kamuoyu ve eğitim camiamızda heyecan yaratmıştır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi