Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Şirinköy’de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Destek Noktası hizmete açıldı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kilimli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şirinköy muhtarlığı işbirliğinde Şirinköy’de, kapalı eski köy okulunda 4 bilgisayarla İnternet'e erişemeyen uzaktan eğitim sürecinde eğitimden uzak kalan ilkokul, ortaokul ve lise kademelerdeki öğrenciler için oluşturulan EBA destek noktası açıldı. Öğrenciler köyde oluşturulan EBA Destek Noktasında koordine edilecek.

Kilimli ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Şiriköy’de oluşturulan EBA destek noktası açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Erdal Yılmaz, Kilimli ilçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız, öğretmenler, öğrenciler ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi.

EBA Destek Noktası açılışında konuşan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, şunları söyledi:

“Bugün Zonguldak ilimizde köylerde oluşturulan ilk EBA Destek Noktasını açtık. Bu süreçte içinde bulunduğumuz Covid-19 salgınından etkilenen öğrencilerimizin uzaktan eğitim sıkıntılarını gidermek için devlet-millet işbirliği içerisinde birçok çalışmayı yapıyoruz. Yardım kampanyaları başlattık. İnternet ve tablet erişimi olmayan öğrencilerimizin ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz. Bakanlığımızın hizmete aldığı EBA Destek Noktaları birçok köyümüzde, beldelerimizde veya mahallelerimizde çocuklarımızın uzaktan eğitim erişimi sorununu çözecek noktaya geldi. Bunları köylere yaygınlaştırma konusunda çok önem veriyoruz. Çocuklarımızın eğitimi bizim için çok önemli. Çocuklarımızın bir tanesi bile uzaktan eğitimde sıkıntı yaşıyorsa bizim görevimiz o sorunu çözmek olmalı diye düşünüyoruz.”

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, öğrenciler ile EBA üzerinden anlatılan derslere katıldı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi