2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası valilik binası önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla kutlandı.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası programı İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Program saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

Valilik önündeki törene, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, daire müdürleri ile, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Tepebaşı İlkokulu Müdürü Deniz Yılmaz ve öğrenciler Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim ettiler. Vali Tutulmaz’da öğrencilere hediye verdi.

TEPEBAŞI İLK OKULUNDA PROGRAM DÜZENLENDİ

Zonguldak Valiliği önündeki törenin ardından Tepebaşı İlkokulu bahçesinde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu, Türk bayrağı göndere çekildi.

Törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Tepebaşı ilkokulu müdürü Deniz Yılmaz, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, bazı daire müdürleri ile, okul öğretmenleri ve öğrenciler ile velileri katıldı.

Törende, bir öğrenci tarafından şiir okundu, ardından Tepebaşı ilkokulu halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan yaptığı konuşmada, ‘439 okulumuzda 105 bin öğrencimiz ile eğitim öğretime bugün başlandı” dedi.

Aldoğan ‘’Hasret bitti. Bugün ülkemizin dört bir yanında şenlik var, umut var, heyecan var. Sevgili çocuklarımız okulları, arkadaşları ve öğretmenleri ile buluşuyor. 5 Eylül Pazartesi günü uyum haftasında okul öncesi ve 1. sınıflarımızla ile başlayıp bir haftalık heyecanın ardından bugün 7 bin 800 öğretmenimiz 105 bin öğrencimizle okullarımızda buluşarak yeni eğitim öğretim yılına merhaba diyoruz. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim ailemiz adına hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek şunları söyledi:

“2022-2023 eğitim öğretim yılında ilimiz merkezde 86 okulumuzda toplam 1600 öğretmenimiz ile 20 bin 200 öğrencimiz, il geneli 439 okulumuzda 105 bin öğrencimiz ile eğitim öğretime bugün başlamış bulunmaktayız. Okullarımıza hayat veren, okul bahçelerimizi yeşerten, güzelleştiren, göz bebeğimiz öğrencilerimiz için okullarımızı temiz ve güvenli bir şekilde sizler için hazır hale getirmek amacıyla bütün yaz çalıştık”

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’in destekleriyle ilimizdeki resmi okullarımızın yüzde 50’sinden fazlası 206 okulumuzda büyük-küçük onarımlar yapılarak yenilen yüzüyle eğitim öğretime hazır hale getirildi’’ diyen Müdür Aldoğan, şunları söyledi:

‘’Daha güvenli, temiz, daha sıcak okul ortamları için 46 okulumuzun doğal gaz dönüşümü tamamlandı. 26 yeni okul ve kurumumuzun yapımı yatırım programına alınarak ihale işlemleri başlatıldı.

Bakanlığımızdan ilimize gönderilen toplam 1 milyon 500 bin adet ücretsiz ders kitabı ve yardımcı kaynaklar, 12 eylül bugün itibarıyla okullarımıza ulaştırıldı. Okul öncesi eğitimin seferberliği kapsamında ilimiz bünyesindeki ana sınıflarına toplam 67 ana sınıfı daha eklenerek okul öncesi 5 yaş okullaşma oranı ilimiz genelinde yüzde 53'ten yüzde 98'e yükseltildi. Okullarımız arasındaki imkan ve fırsat eşitliğini azaltmak için Bakanlığımızca başlatılan ‘Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi’ doğrultusunda ilimiz genelinde toplam 60 okulumuzun iyileştirme ve donatım çalışmaları tamamlandı. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi’ ile ilimizin tüm okul ve kurumlarına kütüphane yapılarak kütüphanesiz okul bırakmadık. Kütüphanelerimizdeki toplam kitap sayısı 200 binden 600 bine çıkarıldı. Mesleki eğitimin desteklenmesi ve güçlendirilmesi programı kapsamında Mesleki Eğitim Merkezlerimize kayıt yaptıran çırak öğrenci sayımız ilimiz genelinde 2 bin 100'den 5 bin 825'e yükseltildi.

Bakanlığımızca başlatılan Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında 8 Köy Yaşam Merkezimiz oluşturuldu, öğrencilerimizin ve köy halkının hizmetine sunuldu. Bu merkezler anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim gibi eğitsel ve sosyal etkinlikler, atölyeler olarak köy halkımızın kullanımında olacaklar. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilk defa olmak üzere, Temel Eğitim Okullarımızda okul bazlı bütçeye geçildi. 405 TYP personelinin eğitim öğretim başlamadan okullarımızda görevlendirilmesi yapıldı. Taşımalı eğitim kapsamında 895 yerleşim birimden 16 bin 100 öğrencimiz 264 taşıma merkezi ilkokula, ortaokula ve liseye taşınmakta olup yemek ihaleleri de sonuçlandırılmış ve eğitim öğretime sorunsuz bir şekilde başlanmıştır”

“SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ, BU ÜLKENİN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ’’

Müdür Aldoğan, şöyle devam etti:

‘’Kıymetli velilerimiz; ülkemizin aydınlık yarınları olan sevgili yavrularımızın İlk öğretmeni olan siz saygıdeğer velilerimizden isteğimiz, aile ortamının eğitimdeki gücünün öğrencinin daha iyi eğitilmesinde iyi bir zemin olarak kullanması ve bu amaçla okul-aile-çevre iş birliğinin geliştirilmesidir. Bu yolculukta sizlerle birlikte yol almaktan çok mutluyuz. Sevgili öğrencilerimiz, bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Bizim sizlerden isteğimiz okulunu, öğretmenini, vatanını, milletini, bayrağını seven ve onlara sahip çıkan bireyler olarak yetişmenizdir. Attığımız her adımın ve aldığımız her nefesin yalnız ve yalnız sizler için olduğunu bilmenizi isterim. Sizi seviyoruz ve size güveniyoruz. Başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz.Zonguldak eğitim ailemizin, öğrencilerimizin ve ülkemizin genelinde eğitime başlayan tüm öğrencilerimizin İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılın hayırlı olmasını, sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir yıl olarak tamamlanmasını diliyor, saygılar sunuyorum.’’

“YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLİMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, yaptığı konuşmada, eğitim alanında önemli yatırımların yapıldığını söyledi.

Milli Eğitim bünyesindeki her yerin alt yapısının gözden geçirilerek eksikliklerin giderildiğini anlatan Tutulmaz, şöyle dedi:

‘’Tüm okullarımızın tadilatı ve tamiratı yapıldı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminin açılışını yaptığımız bu güzel ve anlamlı günde büyük bir sevinç ve heyecan yaşayan öğretmenlerimiz, sevgili çocuklarımız ve ailelerinin mutluluğunu içtenlikle yaşıyor ve paylaşıyoruz. Bugün güzel yurdumuzun her bir köşesinde yaşanan bu sevinç, heyecan ve mutluluğun tüm eğitim öğretim döneminde aynı güzellikte devam etmesini en içten duygularımla temenni ediyorum.

Yaşadığımız bilişim, teknoloji ve iletişim çağında gelişmiş ülkelerle yarışmayı, hızla gelişen, yenilenen teknolojik yarışın gerisinde kalmamayı, refahı, aydınlık ve güvenli bir geleceği sağlayacak en etkili araç şüphesiz ki eğitimdir. Bu duygu ve düşüncelerle, değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu yeni bir eğitim öğretim yılı diliyorum. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.’’

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 1. Sınıf öğrencilerine fidan takdim ederken, Vali Mustafa Tutulmaz da 2022/2023 eğitim öğretim yılını sembolik olarak ders zili ile başlattı, sınıf ziyaretleri yapıldı, öğretmenlerle bir araya gelindi. (Seçkin KIRARSLAN-Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi