Zonguldak Valiliği desteğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen “Zonguldak Okuyor” kitap okuma yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Zonguldak Valiliği desteğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, değerler eğitimi kapsamında, örnek davranışları tanıtmak ve kendine güven duygusunu geliştirmek, ilimizde okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren, milli, manevi ve kültürel değerlerine bağlı bireylerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla "Zonguldak Okuyor" sloganıyla düzenlenen kitap okuma yarışmasının ödül töreni Öğretmen Evi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Ödül törenine, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Müdür yardımcıları, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından   İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı konuşmada, “2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Zonguldak Merkez ve 7 ilçesi dahil olmak üzere il genelinde ‘Zonguldak Okular Kitap Okuma Projesi’ başlatılmıştır. Proje 4 sınıflardan 12 sınıflara kadar öğrencilerimizin ve  velilerimizin gönüllülük esaslarına dayalı olarak katılımlarını önceleyen bir projedir” diyerek şunları söyledi:

“Yarışmada derece alan öğrencilerimize ödülleri 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda verilecekti. Ancak Ülkemizde baş gösteren covid-19 salgını nedeniyle ödül töreni planlanan tarihte yapılamadı. Bugün ödül törenini gerçekleştirdiğimiz 2. Zonguldak Okuyor Kitap Okuma Projemize Zonguldak ili genelinde 403 okulumuzdan toplam 17 bin 543 öğrenci, 330 velimiz, ve 537 uygulayıcı kadromuz ile birlikte toplamda bu projeye 18 bin 410 kişi katılım sağlamıştır. Proje sonuçları dönütünü görmek için yapmış olduğumuz ölçme değerlendirme sonuçlarını değerlendirdiğimizde, 4. Sınıftan 12. Sınıflara kadar öğrencilerimiz ve projeye katılan velilerimiz tarafından toplamda 55 bin 230 kitap okundu. Değerlendirmeler sonucunda 1 olanlara 300 TL ve 2. Olanlara 200 TL ve 3 olanlara da 100 TL Para ödülü verilecek. İlimiz bu proje ile kitap okur oranını artırmış, bu ilimiz için büyük bir kazanım olmuştur. Kitap okuma projemizde kaybeden olmamış herkes kazanmıştır.  Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da ödül töreninde yaptığı konuşmada, ‘Okumak ve hayal etmeyi beraberinde getirir, sizler hayal kurmalıyız” diyerek şunları söyledi:
“Zonguldak Okuyor mottosuyla yapılan bu ödül töreninde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Şunu hepimiz görüyoruz ki konunun özünü kavrayamayan soru çözülerek sınav kazanıldıysa, ileride o meslekte çok da başarılı olunmuyor. Okuma olmadan, mesleğin felsefik değerine ulaşamayız. Okumak hayal etmeyi beraberinde getirir. Hayal edemiyorsak daha önce yapılan şeylerin tekrarı durumuna düşeriz. Bizler hayal kurmalıyız. Topluma faydalı olabilmemiz için okumamız ve 'Bu mesleği niye yapıyorum?' anlayışını benimsememiz ve özümsememiz lazım. Son zamanlarda okuma konusunda gelişme kat ettik. Bizim okuyan öğrencilerimizin tamamını buna dahil etmemiz lazım. Sayıyı artırarak bu harekete devam edelim”

Yapılan konuşmaların ardından iki öğretmen tarafından müzik dinletisi yapılırken,  Ölçme-Değerlendirme sonucu 1’nci 2’nci ve 3'üncü sırayı kazanan  öğrencilere ödülleri Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Sadettin Dede tarafından ödülleri verildi.

Düzenlenen yarışmada üçüncü olanlara 100 TL ile başarı belgesi, ikinci olanlara 200 TL ve başarı ve birinci olanlara da 300 TL ve başarı belgeleri takdim edilmesinin ardından toplu foto çekimi yapıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, düzenlenen yarışmada en çok dereceye giren Devrek Fen Lisesi ile Alaplı okulu müdürlerine teşekkür etti.

Bu arada düzenlenen yarışmada ödül kazanan 4 öğrenci velisine de ödüllerini Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz takdim etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi