Zonguldak Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan ‘Uzat elini uzaktan eğitimde kaldır engeli’ kampanyasına Zonguldak, Kilimli ve Kozlu Belediyeleri destek verdi.

Zonguldak Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan ‘Uzat elini uzaktan eğitimde kaldır engeli’ kampanyasına Zonguldak, Kilimli ve Kozlu Belediyeleri destek verdi. Kampanya ile uzaktan eğitime erişemeyen dezavantajlı öğrenciler için tablet, bilgisayar ve internet paketi sağlanması amaçlanıyor.

‘Uzat elini uzaktan eğitimde kaldır engeli’ kampanyasına destek veren Zonguldak, Kilimli ve Kozlu Belediyeleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Zonguldak Belediyesi Nikah Salonunda protokol imzalandı. Protokol imzalama törenine Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, il müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

 TOSUN: “ZOR GÜNLERDE BÜYÜK İŞLER BAŞARABİLEN BİR MİLLETİZ”

Kampanya hakkında bilgi veren Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun: “Devlet millet el ele uzat elini uzaktan eğitimde kaldır engeli başlığı altında başlatılan yardım kampanyamıza ilk yardım elini uzatan Zonguldak, Kilimli ve Kozlu Belediye Başkanlarımızla protokol imzaladık. Öncelikle yardım kampanyamızı başlatan sayın valimiz olmak üzere desteklerini esirgemeyen milletvekillerimize ve bugün özellikle 8 ve 12. sınıf öğrencilerimizin uzaktan erişimini kaldırmak için yardım elini uzatan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz zor günlerde büyük işler başarabilen bir milletiz. Böyle bir zor karşısında da bunun en güzel örneğini hep beraber paylaşıyoruz. İnşallah attığımız bu imzalar sivil toplum kuruluşlarımız, esnaflarımız ve vatandaşlarımızdan da karşılık görecek ve uzaktan eğitime erişemeyen öğrenci kalmayacak diye düşünüyoruz. 8 ve 12. sınıflardan başlama nedenimiz şudur; sınava girecek öğrencilerimizin bir senesi daha olmayacak ama diğer öğrencilerimiz içinde elimizden geldiğince EBA destek noktaları kurarak o öğrencilerimizi de gerek okullarımızda gerek se destek noktalarımızda kurduğumuz destek noktalarında erişim engellerini kaldıracağız” dedi.

ALAN: “ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKINTISINI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Bugün burada yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin EBA dediğimiz uzaktan eğitim programlarında herhangi bir engel ile karşılaşmamaları için tablet ve internet ulaşımı anlamında destek olmak amacıyla bir araya geldik. Zonguldak, Kilimli ve Kozlu’muzda özellikle 8 ve 12. sınıflardaki öğrencilerimizin bu sıkıntısını inşallah ortadan kaldıracağız. Biran önce inşallah koronavirüs pandemisinden ülke ve dünya olarak kurtuluruz öğrencilerimiz yine okullarında yüz yüze eğitime dönerler. Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlarımız, işadamlarımız, hayırseverlerimiz belediyelerimize başvurmak kaydıyla ya da valiliğimize bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfının hesaplarına bağış yapabilirler” diye konuştu.

UÇAR. “ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI YAPIYORUZ”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ise şunları söyledi: “Bugün eğitime destek protokolü adı altında belediyelerimizle protokol imzalandı. Yaşamış olduğumuz sürece bağlı olarak çocuklarımızın uzaktan eğitim alması konusundaki sıkıntı ve zorlukları ortadan kaldırma anlamında bir yardımlaşma kampanyası yapıyoruz. Bu sadece eğitim alanında değil zor anlarımızda bizim gelenek ve kültürümüzde olan yardımlaşmayı hemen harekete geçirerek bu eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Bu bağlamda uzaktan eğitim programı içerisinde imkanı olmayan öğrencilerimize bu imkanı sağlama konusunda yapılan protokolle Zonguldak’ta ki bu eksiği gidermiş olacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi