Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, köy okullarının 15 Şubat’ta, ilkokul ve özel eğitim okulları ile 8. ve 12. sınıfların 1 Mart’ta yüz yüze eğitime başlayacak olmasından çok mutlu olduklarını söyledi.

15 Şubat 2021 tarihi itibariyle Zonguldak’ta yaklaşık bin 400’e yakın öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak diyen Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, konuşmasına şöyle devam etti:

ÖZLEM İÇERİSİNDEYİZ

“Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre köy okulları 15 Şubat'ta, ilkokul ve özel eğitim okulları ile 8. ve 12. sınıflar ise 1 Mart'ta yüz yüze eğitime başlayacak. Okullarımızın açılacak olması nedeniyle heyecanlıyız. Uzun süre öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz okullarından uzak kaldı. Velilerimiz çocuklarının eğitim öğretimindeki eksiklikleriyle alakalı çok ciddi bir kaygı içerisine girdi. Dolayısıyla bir özlem içerisindeyiz. Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı planlamaya göre 15 Şubat itibariyle bütün köy okulları eğitim öğretime açılıyor. Tam zamanlı eğitim yapan anasınıfları ve özel eğitim gurupları 15 Şubat Pazartesi itibariyle yüz yüze eğitime başlıyor. Bununla beraber Zonguldak Valiliğinin aldığı karar gereğincede köy okullarımızla birlikte merkezde sayısal olarak uygun olan okullarımızda açılacak. 1 Mart’tan itibaren ise şuanda karanlık!

HEP BERABER ZOR BİR SÜREÇ YAŞADIK

Salgın nedeniyle hasta olan vatandaşlarımızın sayısı bizleri ürkütüyor. Sayın bakanımız ve genel başkanımızın yaptığı açıklama ışığında ve bizim öngörümüzde tam zamanlı bütün okulların, sınıfların açılamayacağı yönünde. Büyük ihtimalle sınava hazırlık öğrencilerinin ve okumayı yeni öğrenen öğrencilerin başlayacağını umut ediyoruz. Hep beraber zor bir süreç yaşadık. Bu süreç yaşamın tamamını etkilediği gibi eğitimi de etkiledi. Normal prosedürün dışında bir takım deneyimlerde kazandık. Türkiye günlük 3 milyon derse ulaştık. EBA’da toplamda 10 bin canlı ders verildi. Dijital eğitim düne kadar belki yüzde 10’umuzu ilgilendirirken şuanda veliler dahil hemen hemen hepimizin evine girmiş durumda. Bakanlığımızın yaptığı açıklamalar doğrultusunda artık dijital eğitim hayatımızın bir parçası olacak. 15 Şubat 2021 tarihi itibariyle Zonguldak’ta yaklaşık bin 400’e yakın öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak. Bizlerde okulların açılmasından dolayı mutluyuz. İnşallah önümüzdeki dönem tüm sınıfların açıldığı, yaşamın normale döndüğü bir dönemi yaşarız. Aşılamada maalesef istediğimiz düzeye gelemedik gelemeyince bu da bulaş korkusunu artırıyor. Aşılama işi biraz hızlandırılıp aşının sayısı, dozajı ve kullanılması çabuklaştırılarak eğitim öğretime hazırlanabilirdi fakat bu treni şuanda kaçırmış bulunuluyoruz. En kısa sürede öğrencilerimizin ve iki milyona yakın eğitim çalışanının aşılanıp okulların bulaş noktası olmaktan çıkarılması en büyük arzumuz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi